Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Liellopa maltās gaļas mērce

Liellopa maltās gaļas mērce

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g maltās liellopu gaļas
  • 75 g dūmota speķā
  • 1 liels sīpols
  • 15 g kviešu miltu
  • 150 g ūdens vai buljona
  • 75 g skābā krējuma
  • Sāls
  • Zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Mazos gabaliņos sagrieztu speķi un sīpolus apcep, pievieno samaltu gaļu un maisot cep 4-5 minūtes, tad pievieno verdošu ūdeni vai buljonu, izkarsētus miltus, sāli, skābu krējumu, ja vēlās, arī aso tomātu mērci un vāra 8-10 minūtes.
  2. Mērci lej dziļā traukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem vai pētersīļu zaļumiem.
    Piedevas - vārīti kartupeļi vai biezenis, vārīti makaroni.

    Labu apetīti!
    Mērci lej dziļā traukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem va...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plānās kabaču pankūkas

Plānās kabaču pankūkas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas