Paldies Ievai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
500gkartupeļu
200gsvaigas cūkgaļas
50gputraimu
200gpiena
1sīpols
Sāls garšai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
50 min.
Sagriež kartupeļus kubiciņos un liek vārīties kopā ar putraimiem.
Apcep sīpolu un pievieno kartupeļiem.
Arī svaigo cūkgaļu sagriež mazos gabaliņos un liek uz pannas apcepties.
Kad kartupeļi uzvārījušies, tad zupā ieber gaļas gabaliņus ar daļu no taukiem un pielej pienu. No garšvielām pievieno pavisam nedaudz sāli.