Burkānkūka

Sastāvdaļas

  • 1.5 glāze/s rīvētu burkānu
  • 3/4 glāze/s cukura
  • 0.5 glāze/s eļļas
  • 1 glāze/s verdošā ūdens
  • 1.5 glāze/s miltu
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1.5 tējk. cepama pulvera
  • 0.5 tējk. sāls
  • Rozīnes (cik pasi vēlās)
  • Sauja mandeļu skaidiņu - pārkaisīšanai

Pagatavošana

55 min.
  1. Sarīvē burkānus uz smalkās rīves.
  2. Pieber vajadzīgo cukura daudzumu un pielej eļļu.
  3. Pievieno verdošu ūdeni un samaisa.
  4. Pieliek rozīnes.
  5. Atsevišķa bļodā sajauc pārējās sastāvdaļas - miltus, kanēli, cepamo pulveri un sāli.
  6. Šis bļodas saturu piejauc burkānu masai.
  7. Rūpīgi samaisa mīklu, vislabāk ar koka karoti.
  8. Izsmērē cepamo formu ar eļļu un lej tajā mīklu, liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, kas noregulēta uz 200 grādiem un cep apmēram 45 minūtes.
  9. Izceptu, vēl siltu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

    Lai labi garšo!
    Izceptu, vēl siltu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Lai lab...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi