-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Burkānkūka
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1.5 glāze/s rīvētu burkānu
-
3/4 glāze/s cukura
-
0.5 glāze/s eļļas
-
1 glāze/s verdošā ūdens
-
1.5 glāze/s miltu
-
1 tējk. kanēļa
-
1.5 tējk. cepama pulvera
-
0.5 tējk. sāls
-
Rozīnes (cik pasi vēlās)
-
Sauja mandeļu skaidiņu - pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
55 min.
-
Sarīvē burkānus uz smalkās rīves.
-
Pieber vajadzīgo cukura daudzumu un pielej eļļu.
-
Pievieno verdošu ūdeni un samaisa.
-
-
Atsevišķa bļodā sajauc pārējās sastāvdaļas - miltus, kanēli, cepamo pulveri un sāli.
-
Šis bļodas saturu piejauc burkānu masai.
-
Rūpīgi samaisa mīklu, vislabāk ar koka karoti.
-
Izsmērē cepamo formu ar eļļu un lej tajā mīklu, liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, kas noregulēta uz 200 grādiem un cep apmēram 45 minūtes.
-
Izceptu, vēl siltu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs