Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Burkānkūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 glāze/s rīvētu burkānu
  • 3/4 glāze/s cukura
  • 0.5 glāze/s eļļas
  • 1 glāze/s verdošā ūdens
  • 1.5 glāze/s miltu
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1.5 tējk. cepama pulvera
  • 0.5 tējk. sāls
  • Rozīnes (cik pasi vēlās)
  • Sauja mandeļu skaidiņu - pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Sarīvē burkānus uz smalkās rīves.
  2. Pieber vajadzīgo cukura daudzumu un pielej eļļu.
  3. Pievieno verdošu ūdeni un samaisa.
  4. Pieliek rozīnes.
  5. Atsevišķa bļodā sajauc pārējās sastāvdaļas - miltus, kanēli, cepamo pulveri un sāli.
  6. Šis bļodas saturu piejauc burkānu masai.
  7. Rūpīgi samaisa mīklu, vislabāk ar koka karoti.
  8. Izsmērē cepamo formu ar eļļu un lej tajā mīklu, liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, kas noregulēta uz 200 grādiem un cep apmēram 45 minūtes.
  9. Izceptu, vēl siltu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

    Lai labi garšo!
    Izceptu, vēl siltu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Lai lab...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas