Burkānkūka

2018. gada 27. februāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Sarīvē burkānus uz smalkās rīves.
2. Pieber vajadzīgo cukura daudzumu un pielej eļļu.
3. Pievieno verdošu ūdeni un samaisa.
4. Pieliek rozīnes.
5. Atsevišķa bļodā sajauc pārējās sastāvdaļas - miltus, kanēli, cepamo pulveri un sāli.
6. Šis bļodas saturu piejauc burkānu masai.
7. Rūpīgi samaisa mīklu, vislabāk ar koka karoti.
8. Izsmērē cepamo formu ar eļļu un lej tajā mīklu, liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, kas noregulēta uz 200 grādiem un cep apmēram 45 minūtes.
9. Izceptu, vēl siltu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu