Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas šķiņķīši šampinjonu un olīvu mērcē

Vistas šķiņķīši šampinjonu un olīvu mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 vistas šķiņķīši
  • 200 g šampinjonu
  • 150 g zaļo olīvu
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 liels tomāts
  • 1 sīpols
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 glāze/s vistas buljona
  • 1 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 0.5 glāze/s saldā krējuma
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Pannā ieliek sviestu un ielej eļļu, uzkarsē, ieliek vistas šķiņķīšus un apcep no visām pusēm, lai veidojas zeltaina garoziņa. Noliek šķiņķīšus malā.
  2. Sagriež sīpolu, ķiplokus un šampinjonus šķēlītēs, papriku gabaliņos, liek uz pannas un visu cep 10 minūtes.
  3. Pielej buljonu, pieliek šķēlītēs vai smalkāk, kā sirds vēlās, sagrieztus tomātus un apceptos vistas šķiņķīšus.
  4. Uzliek pannai vāku un sautē 50 minūtes, līdz vista kļuvusi mīksta.
  5. Saldajā krējumā iemaisa kartupeļu cieti, ielej pannā un maisot karsē, līdz mērce ir sabiezējusi.
  6. Pannā ieber olīvas un karsē vēl 2-3 minūtes.
    Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

    Labu apetīti!
    Pannā ieber olīvas un karsē vēl 2-3 minūtes.
Pasniedz ar vā...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurzemnieku aukstā zupa ar siļķi, olām un kartupeļiem

Kurzemnieku aukstā zupa ar siļķi, olām un kartupeļiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas