Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas šķiņķīši šampinjonu un olīvu mērcē

2018. gada 26. februāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
90 min
1. Pannā ieliek sviestu un ielej eļļu, uzkarsē, ieliek vistas šķiņķīšus un apcep no visām pusēm, lai veidojas zeltaina garoziņa. Noliek šķiņķīšus malā.
2. Sagriež sīpolu, ķiplokus un šampinjonus šķēlītēs, papriku gabaliņos, liek uz pannas un visu cep 10 minūtes.
3. Pielej buljonu, pieliek šķēlītēs vai smalkāk, kā sirds vēlās, sagrieztus tomātus un apceptos vistas šķiņķīšus.
4. Uzliek pannai vāku un sautē 50 minūtes, līdz vista kļuvusi mīksta.
5. Saldajā krējumā iemaisa kartupeļu cieti, ielej pannā un maisot karsē, līdz mērce ir sabiezējusi.
6. Pannā ieber olīvas un karsē vēl 2-3 minūtes.
Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu