Paldies par recepti Kristīnei Virsnītei, kuru gatavoja Rīga TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ar Roberto".
Klasiski ratatuju gatavo cepeškrāsnī, šī ir Kristīnes pagatavošanas versija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1vidēja lieluma baklažāns
1paliels cukīni
1dzeltena paprika
1sarkana paprika
2sīpoli
4-5palieli gatavi tomāti
4daiviņa/sķiploka
Svaigs timiāns
Lauru lapa
Sāls
Pipari
Olīveļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Tomātus noblanšē.
Cukīni un baklažānu nomizo. Papriku iztīra.
Visus dārzeņus sagriež mazos kubiņos.
Notīra ķiploku un sīpolu - sasmalcina.
Apcep sīpolu ar ķiploku olīveļļā. Pievieno papriku un tomātus, svaigu timiānu un lauru lapu, turpina cept.
Citā pannā paralēli olīveļļā cep cukīni un baklažānu.
Cepot, visu regulāri maisa. Papildina ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
Kad paprika ar tomātiem apcepušies, liek virsū vāku un uz mazas uguns sautē.
Dārzeņus cep atsevišķi, jo ir atšķirīgi gatavošanās laiks - svarīgi, lai nepazūd dārzeņu struktūra.
Kad cukīni ar baklažanu apcepušies un mazliet pasautējušies, pievieno tomātu un paprikas maisījuma, samaisa un ļauj garšam savilkties.
Pasniedz ar grauzdētu bageti.