Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Franču dārzeņu sautējums „ratatouille” jeb ratatujs

Franču dārzeņu sautējums „ratatouille” jeb ratatujs

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies par recepti Kristīnei Virsnītei, kuru gatavoja Rīga TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ar Roberto".
Klasiski ratatuju gatavo cepeškrāsnī, šī ir Kristīnes pagatavošanas versija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma baklažāns
  • 1 paliels cukīni
  • 1 dzeltena paprika
  • 1 sarkana paprika
  • 2 sīpoli
  • 4-5 palieli gatavi tomāti
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • Svaigs timiāns
  • Lauru lapa
  • Sāls
  • Pipari
  • Olīveļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Tomātus noblanšē.
  2. Cukīni un baklažānu nomizo. Papriku iztīra.
  3. Visus dārzeņus sagriež mazos kubiņos.
  4. Notīra ķiploku un sīpolu - sasmalcina.
  5. Apcep sīpolu ar ķiploku olīveļļā. Pievieno papriku un tomātus, svaigu timiānu un lauru lapu, turpina cept.
  6. Citā pannā paralēli olīveļļā cep cukīni un baklažānu.
  7. Cepot, visu regulāri maisa. Papildina ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
  8. Kad paprika ar tomātiem apcepušies, liek virsū vāku un uz mazas uguns sautē.
    Dārzeņus cep atsevišķi, jo ir atšķirīgi gatavošanās laiks - svarīgi, lai nepazūd dārzeņu struktūra.
  9. Kad cukīni ar baklažanu apcepušies un mazliet pasautējušies, pievieno tomātu un paprikas maisījuma, samaisa un ļauj garšam savilkties.
    Pasniedz ar grauzdētu bageti.

    Labu apetīti!
    Kad cukīni ar baklažanu apcepušies un mazliet pasautējušies,...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas