Sākums > Receptes > Zupas

Lienes mammas biešu zupa jeb Zupišče

2018. gada 15. februāris
Foto: Receptes.lv
Paldies Lienei par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Pagatavošana
120 min
1. Gaļu izvāra ūdenī, lai veidotos buljons (gaļu atstāj zupā līdz pat pasniegšanas brīdim, lai tā uzņem visas garšas, kas zupā, tādēļ zupai nepieciešams liels katls).
2. Bietes un burkānus sarīvē.
3. Sīpolu un kartupeļus sagriež palielos gabalos.
4. Burkānu apcep sviestā, pievieno buljonam ar gaļu.
5. Buljonam pievieno kartupeļus.
6. Sīpolu apcep sviestā pievieno zupai.
7. Bietes apcep pēdējās un pievieno beigās, kad kartupeļi jau gandrīz gatavi. Tas palīdz bietēm saglabāt krāsu un dod zupai spilgtāku nokrāsu.
8. Beigās pievieno “slepeno” sastāvdaļu (kečupu), un sāli pēc garšas.
9. Ļauj zupai pastāvēt, “lai sastāvdaļas saprecas viena ar otru”.
10. Pirms pasniegšanas izņem no katla gaļu, saplucina un ieliek katram šķīvī. Pa virsu gaļai lej zupu.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu