Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Lienes mammas biešu zupa jeb Zupišče

Lienes mammas biešu zupa jeb Zupišče

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies Lienei par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļa (lāpstiņa)
  • Bietes
  • Burkāni
  • Sīpols
  • Kartupelis
  • “Kend” tomātu kečups “Čili”
  • Sāls pēc garšas
  • Sviests cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Gaļu izvāra ūdenī, lai veidotos buljons (gaļu atstāj zupā līdz pat pasniegšanas brīdim, lai tā uzņem visas garšas, kas zupā, tādēļ zupai nepieciešams liels katls).
  2. Bietes un burkānus sarīvē.
  3. Sīpolu un kartupeļus sagriež palielos gabalos.
  4. Burkānu apcep sviestā, pievieno buljonam ar gaļu.
  5. Buljonam pievieno kartupeļus.
  6. Sīpolu apcep sviestā pievieno zupai.
  7. Bietes apcep pēdējās un pievieno beigās, kad kartupeļi jau gandrīz gatavi. Tas palīdz bietēm saglabāt krāsu un dod zupai spilgtāku nokrāsu.
  8. Beigās pievieno “slepeno” sastāvdaļu (kečupu), un sāli pēc garšas.
  9. Ļauj zupai pastāvēt, “lai sastāvdaļas saprecas viena ar otru”.
  10. Pirms pasniegšanas izņem no katla gaļu, saplucina un ieliek katram šķīvī. Pa virsu gaļai lej zupu.

    Labu apetīti!
    Pirms pasniegšanas izņem no katla gaļu, saplucina un ieliek...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Maigā gaileņu krēmzupa

Maigā gaileņu krēmzupa

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas