-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Apelsīnu sviesta cepumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
125 g sviesta istabas temeperatūrā
-
100 g baltā cukura
-
1 ola
-
200 g miltu
-
Miziņa no 2 apelsīniem
-
1.5 tējk. cepamā pulvera
-
1 šķipsna/s sāls
-
3 ēd. k. brūnā cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
150 min.
-
Sviestu kuļ kopā ar cukuru, kamēr masa paliek krēmīga. Pievieno olu un kuļ līdz masa paliek viegla, gaisīga.
-
No apelsīniem norīvēto miziņu pievieno sakultajai masai. Iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri un sāli, mīca ar rokām tik ilgi līdz masa vairs nelīp.
-
Tad mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 2 stundām atpūsties.
-
Pēc noteiktā laika ņem masu ārā no ledusskapja, izrullē uz spiež cepumu formiņas.
-
Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru , uz tās saliek cepumus, kurus apbārsta ar brūno cukuru.
-
Cep 10-12 minūtes, 180 grādu temperatūrā līdz maliņas kļūst brūnas.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs