Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Oranžā burkānu kūka

Oranžā burkānu kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g sviesta
  • 8 olas
  • 4 lieli burkāni
  • 8 ēd. k. skābā krējuma
  • 400 g cukura
  • Sāls
  • 800 g miltu
  • 1 citrona miziņa
  • 4 tējk. cepamā pulvera
  • 2 tējk. kanēļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviestu saputo ar cukuru un šķipsniņu sals, pa vienai pieputo olas, pierīvē citrona miziņu, iemaisa krējumu.
  2. Burkānus sarīvē skaidiņās (ne pārāk rupjās), iemaisa saputotajā masā.
  3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iesijā saputotajā maisījumā.
    Visu samaisa.
  4. Mīklu liek ietaukotā veidnē ( vislabāk ar noņemamu malu), nolīdzina, pārkaisa ar kanēli.
  5. 80 grādu temperatūrā cep 45-50 minūtes, gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
    Sagrieztu kūku var pārliet ar kādu deserta mērci vai ievārījumu.

    Labu apetīti!
    80 grādu temperatūrā cep 45-50 minūtes, gatavību pārbauda ar...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes
| 8. jūlijs 16:52 8.07 16:52
10 iemesli, kāpēc nemitīgi gribas ēst
Kā to labot?
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas