Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Perfektā skābu kāpostu zupa

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Paldies Mārtiņam Otto par recepti.
Tik liels zupas katls noderēs gan liela kolektīva pusdienās, gan arī dārza talkas pusdienu pārtraukumā. Rezultāts ~ 25 l zupas (katlam jābūt ap 30 l).
Kā saka autors - nevajag baidīties no kauliem - tie neko nemaksā (vistu kauli nāk 20 centi kilogramā), bet iedod tādu garšu, kuru nekas cits nespēj aizvietot - ne buljona kubiņi, ne vegetas. Kauli + dārzeņi = maģija!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 10 kg skābu kāpostu
  • 10 l ūdens
  • 5 cūkas stilbi
  • 3 kg vistu kaulu
  • 2 cūkas lāpstiņas
  • 1.5 kg cūku kaulu
  • 1.5 kg sīpolu
  • 1.5 kg burkānu
  • 2 lielas selerijas saknes
  • 1 kūpināta cūkas kāja
  • 1 pētersīļa sakne
  • 5 ķiploku galvas
  • 5 asie čili
  • 3 buntes pētersīļu zaļumu
  • 3 buntes diļļu
  • Sāls
  • Maltie pipari
  • Graudu pipari
  • Laurlapas
  • Smaržīgie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

500 min.
  1. Sagatavo produktus.
    Sagatavo produktus.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  2. Rupji sagriež saknes.
    Rupji sagriež saknes.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  3. Lielos gabalos griež arī garšaugus.
    Lielos gabalos griež arī garšaugus.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  4. Mizo burkānus un arī griež lieliem gabaliem.
    Mizo burkānus un arī griež lieliem gabaliem.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  5. Sīpolus nomizo un griež uz pusēm.
    Sīpolus nomizo un griež uz pusēm.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  6. Visu liek katlā, pievieno vistu kauliņus.
    Visu liek katlā, pievieno vistu kauliņus.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  7. Mazgā gaļu.
    Mazgā gaļu.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  8. Liek to katlā, bet garšvielas neber.
    Liek to katlā, bet garšvielas neber.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  9. Kā pēdējo liek kūpinātu cūkas kāju, tad pārlej ar ūdeni un liek uz uguns, gaida putas pirms vārīšanās, kad noputots, tad ber klāt garšvielas un uz lēnas uguns vāra 3 - 5 stundas.
    Kā pēdējo liek kūpinātu cūkas kāju, tad pārlej ar ūdeni un l...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  10. Tad ņem visu ārā. Gaļu atkaulo, patur tikai lieso gaļu, jo buljonā treknuma ir gana. Met dārzeņus, garšvielas un kaulus ārā, nokāš tīru buljonu un liek atpakaļ uz uguns.
  11. Liek iekšā kāpostus un atkauloto gaļu, un ļauj lēni vārīties 2 - 3 stundas. Un voila.

    Labu apetīti!
    Liek iekšā kāpostus un atkauloto gaļu, un ļauj lēni vārīties...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas