Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Perfektā skābu kāpostu zupa

Foto: Receptes.lv
Paldies Mārtiņam Otto par recepti.
Tik liels zupas katls noderēs gan liela kolektīva pusdienās, gan arī dārza talkas pusdienu pārtraukumā. Rezultāts ~ 25 l zupas (katlam jābūt ap 30 l).
Kā saka autors - nevajag baidīties no kauliem - tie neko nemaksā (vistu kauli nāk 20 centi kilogramā), bet iedod tādu garšu, kuru nekas cits nespēj aizvietot - ne buljona kubiņi, ne vegetas. Kauli + dārzeņi = maģija!
Pagatavošana
500 min
1. Sagatavo produktus.
Foto: Receptes.lv
2. Rupji sagriež saknes.
Foto: Receptes.lv
3. Lielos gabalos griež arī garšaugus.
Foto: Receptes.lv
4. Mizo burkānus un arī griež lieliem gabaliem.
Foto: Receptes.lv
5. Sīpolus nomizo un griež uz pusēm.
Foto: Receptes.lv
6. Visu liek katlā, pievieno vistu kauliņus.
Foto: Receptes.lv
7. Mazgā gaļu.
Foto: Receptes.lv
8. Liek to katlā, bet garšvielas neber.
Foto: Receptes.lv
9. Kā pēdējo liek kūpinātu cūkas kāju, tad pārlej ar ūdeni un liek uz uguns, gaida putas pirms vārīšanās, kad noputots, tad ber klāt garšvielas un uz lēnas uguns vāra 3 - 5 stundas.
Foto: Receptes.lv
10. Tad ņem visu ārā. Gaļu atkaulo, patur tikai lieso gaļu, jo buljonā treknuma ir gana. Met dārzeņus, garšvielas un kaulus ārā, nokāš tīru buljonu un liek atpakaļ uz uguns.
11. Liek iekšā kāpostus un atkauloto gaļu, un ļauj lēni vārīties 2 - 3 stundas. Un voila.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu