-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Salāti
-
>
Birmas tomātu salāti
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
6 tomāti - vislabāk zaļie, bet der sarkani, dzelteni utt.
-
2 sīpoli
-
1 ēd. k. grauzdētu riekstu - vislabāk Indijas, sadrupinātu
-
1/2 laima, var arī citronu
-
1 ēd. k. sezama vai olīvu eļļas
-
1 ēd. k. sezama sēklu, iepriekš apgrauzdētas
-
4 daiviņa/s ķiploka
-
1 zaļais čili pipars, bet der arī sarkanais
-
1 tējk. turmerika vai karija
-
1 šķipsna/s cukura
-
1 ēd. k. sojas vai zivju mērces
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
15 min.
-
Sagriež tomātus - šķēītēs vai gabaliņos, kā nu kuram patīk.
-
Karstā eļļā aprauj sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, turmeriku un čilli piparu, atdzesē, pievieno sojas vai zivju mērci.
-
Servē tomātus uz šķīvja, pārber ar riekstiem, sezama sēklām, cukura šķipsnu un pārlej ar mērci no pannas.
-
Ļoti noder un fantastisku garšas buķeti piešķir kindza, kas pārbērta visam pa virsu.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs