Mājās gatavota piparkūku mīkla

5 1
Pirms Ziemassvētkiem arī mūsu ģimenē tiek gatavota piparkūku mīkla. Pamata recepte šīm piparkūkām aizgūta no kāda latviešu gardumu saita. Receptē ir minēti cūku tauki, veikalos tie ir nopērkami, taču pēc izvēles var izmantot tikai sviestu.
Manā izpildījumā ir dažas nelielas atkāpītes no oriģināla - gatavoju no pilngraudu kviešu miltiem, neizmantoju balto, bet tikai brūnos cukurus un medu. Katrā ziņā, iespējamās variācijas ir dažādas.

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 200 g cūku tauku
  • 4 olas
  • 200 g medus
  • 300 ml tumšā cukura sīrupa
  • 250 g brūnā cukura
  • 1-1.2 kg miltu (konkrētajā gadījumā, Grauda spēks - pilngraudu kviešu)
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 ēd. k. samalta garšvielu maisījuma: pipari, kardamons, kanēlis, krustnagliņas, muskatrieksts, ingvers

Pagatavošana

60 min.
  1. Daži nepieciešamie produkti.
    Daži nepieciešamie produkti.
  2. Sviestu, cūku taukus liek katlā un uz nelielas uguns izkausē. Pievieno medu, tumšo cukura sīrupu un abus cukurus. Masu lēni maisa, līdz cukurs izkusis. Jāpiebilst, ka cukurs kusa diezgan ilgi. Nedrīkst uzvārīt. Noņem no uguns.
  3. Pie siltas masas pievieno aptuveni pusi vai vairāk miltu, cepamo pulveri, garšvielas un olas. Visu kārtīgi samaisa. Es maisīju ar koka karoti, bet to var darīt arī ar mikseri.
    Pie siltas masas pievieno aptuveni pusi vai vairāk miltu, ce...
  4. Atlikušos miltus izber uz cepamā papīra.
    Atlikušos miltus izber uz cepamā papīra.
  5. Uzliek jau padzisušu masu. Masu mīca kārtīgi, regulējot miltu daudzumu. Varbūt, vajag pievienot nedaudz vairāk.
    Uzliek jau padzisušu masu.  Masu mīca kārtīgi, regulējot mil...
  6. Gatava mīkla ir spīdīga un elastīga. Tagad sadala vairākās daļās un, ietītu pārtikas plēvē, liek ledusskapī. Galarezultātā sanāca 2 kg mīklas.
    Gatava mīkla ir spīdīga un elastīga. Tagad sadala vairākās d...
  7. Nenocietos un vienu pannu ar piparkūkām pagatavoju tajā pašā dienā. Bija labas, bet vēl labākas tās kļuva, kad mīkla vairākas dienas pastāvēja ledusskapī.
    Nenocietos un vienu pannu ar piparkūkām pagatavoju tajā pašā...
  8. Piparkūciņas glazēju ar Icing pūdercukuru, kas ir ļoti vienkārši izmantojams, jo jāpievieno tikai nedaudz ūdens. Ja vēlas visu piparkūku noklāt ar glazūru, tad tai jābūt mīkstākai, bet ja vēlas veidot kontūras, tad glazūrai jābūt pabiezai. Var pārbaudīt - uzliek pilīti glazūras uz kādas virsmas un vēro - ja tā izplūst, tad uzraksts vēl nesanāks un jāpievieno vēl Icing pulvera.

    Lai izdodas!
    Piparkūciņas glazēju ar Icing pūdercukuru, kas ir ļoti vienk...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize