1. Daži nepieciešamie produkti.

Foto: Janas kūkas
2. Sviestu, cūku taukus liek katlā un uz nelielas uguns izkausē. Pievieno medu, tumšo cukura sīrupu un abus cukurus. Masu lēni maisa, līdz cukurs izkusis. Jāpiebilst, ka cukurs kusa diezgan ilgi. Nedrīkst uzvārīt. Noņem no uguns.
3. Pie siltas masas pievieno aptuveni pusi vai vairāk miltu, cepamo pulveri, garšvielas un olas. Visu kārtīgi samaisa. Es maisīju ar koka karoti, bet to var darīt arī ar mikseri.

Foto: Janas kūkas
4. Atlikušos miltus izber uz cepamā papīra.

Foto: Janas kūkas
5. Uzliek jau padzisušu masu. Masu mīca kārtīgi, regulējot miltu daudzumu. Varbūt, vajag pievienot nedaudz vairāk.

Foto: Janas kūkas
6. Gatava mīkla ir spīdīga un elastīga. Tagad sadala vairākās daļās un, ietītu pārtikas plēvē, liek ledusskapī. Galarezultātā sanāca 2 kg mīklas.

Foto: Janas kūkas
7. Nenocietos un vienu pannu ar piparkūkām pagatavoju tajā pašā dienā. Bija labas, bet vēl labākas tās kļuva, kad mīkla vairākas dienas pastāvēja ledusskapī.

Foto: Janas kūkas
8. Piparkūciņas glazēju ar Icing pūdercukuru, kas ir ļoti vienkārši izmantojams, jo jāpievieno tikai nedaudz ūdens. Ja vēlas visu piparkūku noklāt ar glazūru, tad tai jābūt mīkstākai, bet ja vēlas veidot kontūras, tad glazūrai jābūt pabiezai. Var pārbaudīt - uzliek pilīti glazūras uz kādas virsmas un vēro - ja tā izplūst, tad uzraksts vēl nesanāks un jāpievieno vēl Icing pulvera.
Lai izdodas!

Foto: Janas kūkas