Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ceptas laša filejas

Ceptas laša filejas

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 8 laša filejas
  • 250 g gargraudu rīsu
  • 2 pavasara sīopli
  • 1 cukini
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 dzeltena paprika
  • 100 g saldētu brokoļu
  • 100 g saldētu pupiņu
  • 1 cm svaigās ingvera saknes
  • 2 kaltēti čili pipari
  • 1/8 l dārzeņu buljona
  • 4 ēd. k. rīsu etiķa
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 1/2 tējk. cukura
  • 1/2 citrona sula
  • 2 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Vārošā sālsūdenī 15-20 minūtes vāra rīsus.
  2. Pa to laiku mērces pagatavošanai nomazgā un notīra pavasara sīpolus, sagriež ripiņās.
  3. Ingveru nomizo un smalki sakapā.
  4. Sīpolus un ingveru nelielā bļodiņā samaisa kopā ar buljonu, etiķi, sojas mērci, cukuru un saberztiem čili pipariem.
  5. Laša filejas nomazgā, nosusina un ierīvē ar sāli, pipariem un citronu sulu.
  6. Pannā sakarsē 1 ēd.k. eļļas. Liek tajā laša filejas kopā ar 5 ēd.k. mērces un apgrozot cep apmēram 5 minūtes, līdz tas gatavas. Pēc tam laša filejas no pannas noņem un tur siltumā.
  7. Notīra cukīni un papriku, nomazgā. Sagriež attiecīgi šķēlēs vai pusšķēlēs un salmiņos.
  8. Pannā sakarsēt atlikušo eļļu, mazliet pasautēj tajā cukīni un papriku.
    Pēc tam pievieno saldētos dārzeņus un atlikušo mērci. Visu maisot apmēram 10 minūtes sautē.
  9. Uz servējamā šķīvja izliek rīsus, uz tiem ceptas laša filejas un dārzeņus, tūdaļ pasniedz galdā.

    Labu apetīti!
    Uz servējamā šķīvja izliek rīsus, uz tiem ceptas laša fileja...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomāti ar sīpoliem želejā

Tomāti ar sīpoliem želejā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas