Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ceptas laša filejas

2017. gada 11. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Vārošā sālsūdenī 15-20 minūtes vāra rīsus.
2. Pa to laiku mērces pagatavošanai nomazgā un notīra pavasara sīpolus, sagriež ripiņās.
3. Ingveru nomizo un smalki sakapā.
4. Sīpolus un ingveru nelielā bļodiņā samaisa kopā ar buljonu, etiķi, sojas mērci, cukuru un saberztiem čili pipariem.
5. Laša filejas nomazgā, nosusina un ierīvē ar sāli, pipariem un citronu sulu.
6. Pannā sakarsē 1 ēd.k. eļļas. Liek tajā laša filejas kopā ar 5 ēd.k. mērces un apgrozot cep apmēram 5 minūtes, līdz tas gatavas. Pēc tam laša filejas no pannas noņem un tur siltumā.
7. Notīra cukīni un papriku, nomazgā. Sagriež attiecīgi šķēlēs vai pusšķēlēs un salmiņos.
8. Pannā sakarsēt atlikušo eļļu, mazliet pasautēj tajā cukīni un papriku.
Pēc tam pievieno saldētos dārzeņus un atlikušo mērci. Visu maisot apmēram 10 minūtes sautē.
9. Uz servējamā šķīvja izliek rīsus, uz tiem ceptas laša filejas un dārzeņus, tūdaļ pasniedz galdā.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu