Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Maizītes ar šķiņķi un garšaugiem

2017. gada 8. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
80 min
1. Bļodā iesijā miltus, tiem vidū iespiež bedrīti. Iedrupina tajā raugu, pārkaisa ar cukuru, piele pienu. Visu samaisa, pārsedz un siltā vietā ļauj 10 minūtes rūgt.
2. Pievieno sāli, eļļu un 150 ml silta ūdens. Ar mīklas jaucēju samīca, līdz izveidojas valkana mīkla. Ļauj rūgt 30 minūtes.
3. Sīpolus smalki sakapā. Speķi sagriež mazos kubiciņos.
4. Sīpolus un speķi cep karstā eļļā. Piespiež klāt ķiploku. Garšaugiem noplūc lapiņas, smalki sakapā, visu kopā brīdi pasautē. Garšai pievieno sāli, piparus un paprikas pulveri.
Noņem no pavarda un atdzesē.
5. Mīklu vēlreiz izmīca, un, uz miltiem apkaisītas virsmas, izveltnē apmēram 40x50 cm liela taisnstūra formā.
6. Ar pildījumu apsmērēto mīklas loksni sāk ritināt no garākās malas. Sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlēs.
7. Liek uz plāts kura ir izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē ar olas dzeltenumu, kas sajaukts ar krējumu.
8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Maizītes cep 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu