Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Puravu sacepums ar Mocarellas sieru

Puravu sacepums ar Mocarellas sieru

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 videji lieli puravi
  • 3 vidēji lieli tomāti
  • 1 neliels kolrābis
  • 2 pavasara sīpoli
  • 1 saišķītis zaļumu
  • 125 g Mocarellas siera
  • 125 g saldā krējuma
  • 1/8 l piena
  • 100 g rīvēta cietā siera
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Pipari
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Puravus notīra, nomazgā un sagriež plānās ripiņās.
  2. Tomātu sadur, applaucē ar vērdošu ūdeni, nomizo un sagriež šķēlēs.
  3. Kolrābi nomizo, nomazgā un saēvelē ļoti plānās šķēlītēs.
  4. Pēc tam notīra un smalki sagriež zaļumus.
  5. Mocarellas sieram nolej šķidrumu un sagriež gabaliņos.
  6. Ugunsizturīgā, ar sviestu ieziestā cepešformā pārmaiņus izkārto puravus, tomātus un kolrābjus.
  7. Pāri dārzeņiem vienmērīgi pārkaisa zaļumus un uzkaisa sāli un piparus.
  8. Krējumu sajauc ar pienu un pārlej pāri dārzeņiem.
  9. Pāri sacepumam vispirms uzkaisa cieto sieru, pēc tam - Mocarellas siera gabaliņus.
  10. Saplucina mazos gabaliņos un virsū uzliek sviesta piciņas.
  11. Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes 180 grādos.
    Līdz siers izkusis un kļuvis zeltaini brūns.

    Labu apetīti!
    Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes  180 grā...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas