Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Puravu sacepums ar Mocarellas sieru

Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
80 min
1. Puravus notīra, nomazgā un sagriež plānās ripiņās.
2. Tomātu sadur, applaucē ar vērdošu ūdeni, nomizo un sagriež šķēlēs.
3. Kolrābi nomizo, nomazgā un saēvelē ļoti plānās šķēlītēs.
4. Pēc tam notīra un smalki sagriež zaļumus.
5. Mocarellas sieram nolej šķidrumu un sagriež gabaliņos.
6. Ugunsizturīgā, ar sviestu ieziestā cepešformā pārmaiņus izkārto puravus, tomātus un kolrābjus.
7. Pāri dārzeņiem vienmērīgi pārkaisa zaļumus un uzkaisa sāli un piparus.
8. Krējumu sajauc ar pienu un pārlej pāri dārzeņiem.
9. Pāri sacepumam vispirms uzkaisa cieto sieru, pēc tam - Mocarellas siera gabaliņus.
10. Saplucina mazos gabaliņos un virsū uzliek sviesta piciņas.
11. Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes 180 grādos.
Līdz siers izkusis un kļuvis zeltaini brūns.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu