Puravu sacepums ar Mocarellas sieru

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 videji lieli puravi
  • 3 vidēji lieli tomāti
  • 1 neliels kolrābis
  • 2 pavasara sīpoli
  • 1 saišķītis zaļumu
  • 125 g Mocarellas siera
  • 125 g saldā krējuma
  • 1/8 l piena
  • 100 g rīvēta cietā siera
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

80 min.
  1. Puravus notīra, nomazgā un sagriež plānās ripiņās.
  2. Tomātu sadur, applaucē ar vērdošu ūdeni, nomizo un sagriež šķēlēs.
  3. Kolrābi nomizo, nomazgā un saēvelē ļoti plānās šķēlītēs.
  4. Pēc tam notīra un smalki sagriež zaļumus.
  5. Mocarellas sieram nolej šķidrumu un sagriež gabaliņos.
  6. Ugunsizturīgā, ar sviestu ieziestā cepešformā pārmaiņus izkārto puravus, tomātus un kolrābjus.
  7. Pāri dārzeņiem vienmērīgi pārkaisa zaļumus un uzkaisa sāli un piparus.
  8. Krējumu sajauc ar pienu un pārlej pāri dārzeņiem.
  9. Pāri sacepumam vispirms uzkaisa cieto sieru, pēc tam - Mocarellas siera gabaliņus.
  10. Saplucina mazos gabaliņos un virsū uzliek sviesta piciņas.
  11. Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes 180 grādos.
    Līdz siers izkusis un kļuvis zeltaini brūns.

    Labu apetīti!
    Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes  180 grā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi