Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepta forele ar timiānu un mandelēm

Cepta forele ar timiānu un mandelēm

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 iztīrītas strauta foreles (apm. 350 g katra)
  • 50 g rīvmaizes
  • 50 g smalki sakapātu mandeļu
  • 1 tējk. kaltēta citronu timiāna
  • Pipari
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 4 ēd. k. citronu sulas
  • 4 daiviņas citrona
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Samaisa kopā rīvmaizi, mandeles, citronu timiānu, piparus un eļļu.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  3. Foreles sagatavo - forelei atgriež vēderu un ar asu nazi abās pusēs no galvas līdz astei atdala muguras asaku. Izņemi asaku, kā arī galvu un asti.
  4. Filejas apslaka ar citrona sulu un uzkaisa sāli. Ar ādas pusi uz augšu liek tās uz darba virsmas.
  5. Uz filejām uzliek sagatavoto rīvmaizi kopā ar mandelēm un viegli to piespiež.
  6. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Ar rīvmaizes kārtiņu uz augšu uzliek uz tā foreļu filejas.
  7. Plāti ar filejām cep 15 minūtes 160 grādu temperatūrā.
    Ar apcepto garoziņu uz augšu filejas liek šķīvjos un pasniedz ar dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Plāti ar filejām cep 15 minūtes 160 grādu temperatūrā.
Ar a...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīta biezpiena plācenīši

Rīta biezpiena plācenīši

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas