-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Cepta forele ar timiānu un mandelēm
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
4 iztīrītas strauta foreles (apm. 350 g katra)
-
50 g rīvmaizes
-
50 g smalki sakapātu mandeļu
-
1 tējk. kaltēta citronu timiāna
-
Pipari
-
2 ēd. k. eļļas
-
4 ēd. k. citronu sulas
-
4 daiviņas citrona
-
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Samaisa kopā rīvmaizi, mandeles, citronu timiānu, piparus un eļļu.
-
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
-
Foreles sagatavo - forelei atgriež vēderu un ar asu nazi abās pusēs no galvas līdz astei atdala muguras asaku. Izņemi asaku, kā arī galvu un asti.
-
Filejas apslaka ar citrona sulu un uzkaisa sāli. Ar ādas pusi uz augšu liek tās uz darba virsmas.
-
Uz filejām uzliek sagatavoto rīvmaizi kopā ar mandelēm un viegli to piespiež.
-
Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Ar rīvmaizes kārtiņu uz augšu uzliek uz tā foreļu filejas.
-
Plāti ar filejām cep 15 minūtes 160 grādu temperatūrā.
Ar apcepto garoziņu uz augšu filejas liek šķīvjos un pasniedz ar dārzeņiem.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs