Cepta forele ar timiānu un mandelēm

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 iztīrītas strauta foreles (apm. 350 g katra)
  • 50 g rīvmaizes
  • 50 g smalki sakapātu mandeļu
  • 1 tējk. kaltēta citronu timiāna
  • Pipari
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 4 ēd. k. citronu sulas
  • 4 daiviņas citrona
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Samaisa kopā rīvmaizi, mandeles, citronu timiānu, piparus un eļļu.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  3. Foreles sagatavo - forelei atgriež vēderu un ar asu nazi abās pusēs no galvas līdz astei atdala muguras asaku. Izņemi asaku, kā arī galvu un asti.
  4. Filejas apslaka ar citrona sulu un uzkaisa sāli. Ar ādas pusi uz augšu liek tās uz darba virsmas.
  5. Uz filejām uzliek sagatavoto rīvmaizi kopā ar mandelēm un viegli to piespiež.
  6. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Ar rīvmaizes kārtiņu uz augšu uzliek uz tā foreļu filejas.
  7. Plāti ar filejām cep 15 minūtes 160 grādu temperatūrā.
    Ar apcepto garoziņu uz augšu filejas liek šķīvjos un pasniedz ar dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Plāti ar filejām cep 15 minūtes 160 grādu temperatūrā.
Ar a...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi