Melnbaltie cepumi

2017. gada 7. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
115 min
1. Sviestu sagriež nelielos gabaliņos.
2. Samīca kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, olu, 1 ēd. k. ruma, miltiem un cepamo pulveri, līdz tiek iegūta gluda mīkla.
3. Trešdaļu no mīklas atdala un samīca ar kakao pulveri un atlikušo rumu.
4. Katru mīklu ietin plēvē un uz 1 stundu ieliek ledusskapī.
5. Abas mīklas izveltnē uz miltiem apkaisītas darba virsmas, lai iegūtu vienāda lieluma taisnstūrus. Gaišo mīklu izveltnē divreiz biezāku neka tumšo.
6. Tumšās mīklas loksni apsmērē ar olu baltumu. Uz tās uzliek gaišās mīklas loksni un abas kopā cieši sarullē. Iegūto rulli sagriež plānās šķēlītēs. Dara to ar nazi, kuru ik pa laikam iemērc aukstā ūdenī.
7. Cepamo plāti ieziež ar taukvielām vai izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem temperatūras.
Cepumus citu citam līdzās liek uz plāts, tikai neliek tos par daudz tuvu.
8. Cep karstā cepeškrāsnī 160 grādos temperatūrā 12 minūtes.
Pēc izņemšanas no krāsns noņem no plāts un atdzesē.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu