Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Maltās gaļas un dārzeņu pīrāgs

Maltās gaļas un dārzeņu pīrāgs

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • Sāls
  • Pipari
  • Cukurs
  • Muskatrieksts
  • 150 g margarīna
  • 2 ēd. k. margarīns - cepšanai
  • 3 olas
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 400 g liellopa vai jauktas maltās gaļas
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 3 tomāti
  • Neliels selerijas gabaliņš
  • 1 tējk. vidusjūras garšaugu maisījuma
  • 1.5 ēd. k. rīvmaizes
  • 1/2 glāze/s piena
  • 125 g Moccarella siera
  • 65 g labi kūstoša siera ( Holandes vai Krievijas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

65 min.
  1. Miltus, 1 olu, 1/2 tējk. sāls, margarīnu un 1 - 2 ēd. k. auksta ūdens, daudz nemīcot, sajauc viendabīgā mīklā. Uz 30 minūtēm noliek aukstumā.
  2. Burkānus un seleriju sagriež gabaliņos, sīpolu sasmalcina.
  3. Margarīnā apcep gaļu, liek klāt sīpolus, burkānus un seleriju, viegli apcep.
  4. Pievieno tomātu pastu, garšaugu maisījumu un sagrieztus tomātus un dažas minūtes cep. Pievieno sāli, piparus, cukuru. Padzesē.
  5. Mīklu izveltnē apaļā plāksnē, ieklāj veidnē, piespiežot malai, lieko mīklu gar malu nogriež. Mīklu pārkaisa ar rīvmaizi.
  6. 2 olas sakuļ ar pienu, sāli, muskatriekstu.
  7. Mocarellu sagriež, iemaisa gaļas masā.
  8. Visu liek veidnē ieklātajā mīklā. Pārlej piena un olu maisījumu, pārkaisa ar sarīvētu sieru.
  9. Sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep 30-40 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep 30-40 minūte...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu kūka karstā dienā

Zemeņu kūka karstā dienā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas