-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Maltās gaļas un dārzeņu pīrāgs
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
250 g miltu
-
Sāls
-
Pipari
-
Cukurs
-
Muskatrieksts
-
150 g margarīna
-
2 ēd. k. margarīns - cepšanai
-
3 olas
-
1 sīpols
-
1 burkāns
-
400 g liellopa vai jauktas maltās gaļas
-
2 ēd. k. tomātu pastas
-
3 tomāti
-
Neliels selerijas gabaliņš
-
1 tējk. vidusjūras garšaugu maisījuma
-
1.5 ēd. k. rīvmaizes
-
1/2 glāze/s piena
-
125 g Moccarella siera
-
65 g labi kūstoša siera ( Holandes vai Krievijas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
65 min.
-
Miltus, 1 olu, 1/2 tējk. sāls, margarīnu un 1 - 2 ēd. k. auksta ūdens, daudz nemīcot, sajauc viendabīgā mīklā. Uz 30 minūtēm noliek aukstumā.
-
Burkānus un seleriju sagriež gabaliņos, sīpolu sasmalcina.
-
Margarīnā apcep gaļu, liek klāt sīpolus, burkānus un seleriju, viegli apcep.
-
Pievieno tomātu pastu, garšaugu maisījumu un sagrieztus tomātus un dažas minūtes cep. Pievieno sāli, piparus, cukuru. Padzesē.
-
Mīklu izveltnē apaļā plāksnē, ieklāj veidnē, piespiežot malai, lieko mīklu gar malu nogriež. Mīklu pārkaisa ar rīvmaizi.
-
2 olas sakuļ ar pienu, sāli, muskatriekstu.
-
Mocarellu sagriež, iemaisa gaļas masā.
-
Visu liek veidnē ieklātajā mīklā. Pārlej piena un olu maisījumu, pārkaisa ar sarīvētu sieru.
-
Sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep 30-40 minūtes.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs