Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas un dārzeņu pīrāgs

2017. gada 9. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
65 min
1. Miltus, 1 olu, 1/2 tējk. sāls, margarīnu un 1 - 2 ēd. k. auksta ūdens, daudz nemīcot, sajauc viendabīgā mīklā. Uz 30 minūtēm noliek aukstumā.
2. Burkānus un seleriju sagriež gabaliņos, sīpolu sasmalcina.
3. Margarīnā apcep gaļu, liek klāt sīpolus, burkānus un seleriju, viegli apcep.
4. Pievieno tomātu pastu, garšaugu maisījumu un sagrieztus tomātus un dažas minūtes cep. Pievieno sāli, piparus, cukuru. Padzesē.
5. Mīklu izveltnē apaļā plāksnē, ieklāj veidnē, piespiežot malai, lieko mīklu gar malu nogriež. Mīklu pārkaisa ar rīvmaizi.
6. 2 olas sakuļ ar pienu, sāli, muskatriekstu.
7. Mocarellu sagriež, iemaisa gaļas masā.
8. Visu liek veidnē ieklātajā mīklā. Pārlej piena un olu maisījumu, pārkaisa ar sarīvētu sieru.
9. Sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep 30-40 minūtes.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu