-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Zupas
-
>
Laša zupa ar tomātiem
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
Laša zupas izlase (1 galva + asakas)
-
3 vidēji kartupeļi
-
2 tomāti
-
1 ēd. k. eļļas
-
1 puravs
-
1 burkāns
-
500 ml trekna piena vai kafijas krējuma
-
Sāls
-
Pipari
-
Zaļumi rotāšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Lašas zupas izlasi pārlej ar 1,5 l auksta ūdens.
Uzvāra, nosmeļ putas un turpina vārīt 3-5 minūtes.
-
No buljona izņem galvu un asakas, noliek malā, lai atdziest, tad atdala gaļu no asakām.
-
Burkānus notīra un sarīvē uz smalkās rīves.
-
Puravu nomazgā un gaišo daļu sagriež ripiņās.
-
Uz pannas sakarsē eļļu un apcep burkānus un puravus. Liek buljonā un turpina vārīšanu.
-
Kartupeļus notīra, sagriež kubiciņos, ieber buljonā un vāra 10 minūtes.
-
Tomātus ieliek uz 2 minūtēm vērdošā ūdenī, nedaudz atdzesē, novelk miziņu, sagriež kubiciņos un liek zupā. Vāra vēl 10 minūtes.
-
Beigās pievieno no asakām notīrītu zivs gaļu, pielej trekno pienu un pievieno sāli un piparus, uzkarsē.
Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs