Sākums > Receptes > Zupas

Laša zupa ar tomātiem

2017. gada 9. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Lašas zupas izlasi pārlej ar 1,5 l auksta ūdens.
Uzvāra, nosmeļ putas un turpina vārīt 3-5 minūtes.
2. No buljona izņem galvu un asakas, noliek malā, lai atdziest, tad atdala gaļu no asakām.
3. Burkānus notīra un sarīvē uz smalkās rīves.
4. Puravu nomazgā un gaišo daļu sagriež ripiņās.
5. Uz pannas sakarsē eļļu un apcep burkānus un puravus. Liek buljonā un turpina vārīšanu.
6. Kartupeļus notīra, sagriež kubiciņos, ieber buljonā un vāra 10 minūtes.
7. Tomātus ieliek uz 2 minūtēm vērdošā ūdenī, nedaudz atdzesē, novelk miziņu, sagriež kubiciņos un liek zupā. Vāra vēl 10 minūtes.
8. Beigās pievieno no asakām notīrītu zivs gaļu, pielej trekno pienu un pievieno sāli un piparus, uzkarsē.
Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu