Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Laša zupa ar tomātiem

Laša zupa ar tomātiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Laša zupas izlase (1 galva + asakas)
  • 3 vidēji kartupeļi
  • 2 tomāti
  • 1 ēd. k. eļļas
  • 1 puravs
  • 1 burkāns
  • 500 ml trekna piena vai kafijas krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumi rotāšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Lašas zupas izlasi pārlej ar 1,5 l auksta ūdens.
    Uzvāra, nosmeļ putas un turpina vārīt 3-5 minūtes.
  2. No buljona izņem galvu un asakas, noliek malā, lai atdziest, tad atdala gaļu no asakām.
  3. Burkānus notīra un sarīvē uz smalkās rīves.
  4. Puravu nomazgā un gaišo daļu sagriež ripiņās.
  5. Uz pannas sakarsē eļļu un apcep burkānus un puravus. Liek buljonā un turpina vārīšanu.
  6. Kartupeļus notīra, sagriež kubiciņos, ieber buljonā un vāra 10 minūtes.
  7. Tomātus ieliek uz 2 minūtēm vērdošā ūdenī, nedaudz atdzesē, novelk miziņu, sagriež kubiciņos un liek zupā. Vāra vēl 10 minūtes.
  8. Beigās pievieno no asakām notīrītu zivs gaļu, pielej trekno pienu un pievieno sāli un piparus, uzkarsē.
    Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Beigās pievieno no asakām notīrītu zivs gaļu, pielej trekno...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas