Ātrā ābolu plātsmaize

2017. gada 6. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Kādā mājā to sauc par ābolu rausi, citā par ābolmaizi, bet vēl kur pat ābolu plātsmaizi. Bet skaidrs, ka nosaukums nav galvenais, bet gan gan garšīgais rezultāts. Vai zini, kāpēc šī ir ātrā plātsmaize? Jo mīkla nav jāmīca un jāraudzē. Samaisi sastāvdaļas, lej pannā, kārto virsū ābolus un ļauj krāsniņai izdarīt savu darbu.
Pagatavošana
35 min
1. Ābolus nomizo un sagriež.
2. Olas saputo ar cukuru, pieliek vaniļas cukuru, paniņas, pieliek miltus, cepamo pulveri un sodu, sajauc.
3. Uz plāts liek cepampapīru, uzlej mīklu, uzber ābolus un cep 220 grādu temperatūrā 25 minūtes.
4. Karstai ābolu maizei pāri pārlej ar cukuru sajauktu krējumu, pārkaisa ar kanēli.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
5. Vērtīgi padomi:

1) Jo stingrākus ābolus izvēlēsies, jo izteiktāka to tekstūra būs uz plātsmaizes. Mīkstāki āboli ātrāk izšķīdīs, veidojot ābolu plātsmaizei vēl savādākas garšas nianses.

2) Ja paniņas neizdodas atrast, vari tās aizstāt ar kefīru.

3) Lai arī kanēlis un vaniļas cukurs piešķir āboliem īpašu garšu, tās nav obligātas sastāvdaļas, ja absolūti neesi vaniļas garšas un kanēļa cienītājs.

4) Ābolu plātsmaizes, kuru mīklas pagatavošanai izmanto kādu no skābproduktiem (paniņas, kefīru, skābo krējumu), ir ātrāk pagatavojamas nekā ar klasisko rauga mīklu, jo nav jāgaida, kamēr tā uzrūgst.
Uz augšu