1. Ābolus nomizo un sagriež.
2. Olas saputo ar cukuru, pieliek vaniļas cukuru, paniņas, pieliek miltus, cepamo pulveri un sodu, sajauc.
3. Uz plāts liek cepampapīru, uzlej mīklu, uzber ābolus un cep 220 grādu temperatūrā 25 minūtes.
4. Karstai ābolu maizei pāri pārlej ar cukuru sajauktu krējumu, pārkaisa ar kanēli.
Lai labi garšo!

Foto: Gita Murniece-Taurina
5. Vērtīgi padomi:
1) Jo stingrākus ābolus izvēlēsies, jo izteiktāka to tekstūra būs uz plātsmaizes. Mīkstāki āboli ātrāk izšķīdīs, veidojot ābolu plātsmaizei vēl savādākas garšas nianses.
2) Ja paniņas neizdodas atrast, vari tās aizstāt ar kefīru.
3) Lai arī kanēlis un vaniļas cukurs piešķir āboliem īpašu garšu, tās nav obligātas sastāvdaļas, ja absolūti neesi vaniļas garšas un kanēļa cienītājs.
4) Ābolu plātsmaizes, kuru mīklas pagatavošanai izmanto kādu no skābproduktiem (paniņas, kefīru, skābo krējumu), ir ātrāk pagatavojamas nekā ar klasisko rauga mīklu, jo nav jāgaida, kamēr tā uzrūgst.