Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Dzērveņu - valriekstu kūka

Dzērveņu - valriekstu kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 120 g izkausēta sviesta
  • 120 g miltu
  • 120 g cukura
  • 350 g dzērveņu
  • 1/4 tējk. sāls
  • 100 g valriekstu
  • 2 sakultas olas
  • 1/2 tējk. mandeļu esences
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādu temperatūras.
  2. Noskalo un notecina dzērvenes.
  3. Lielā bļoda ieber miltus, sāli, cukuru un dzērvenes. Tad pievieno sasmalcinātus valriekstus un samaisa visu kopā. Izkausē sviestu. Atsevišķā bļodā sakuļ olas.
  4. Sviestu, olas un mandeļu esenci pievieno pārējām mīklas sastāvdaļām un visu kārtīgi samaisa.
  5. Ietauko kūkas veidni, izlīdzina tajā mīklu un liek cepties 40 minūtes.
    Ieteicams izvēlēties veidni bez reljefiem, jo šī mīkla dažkārt mēdz pielipt.
  6. Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas pāris minūtes atdzesē.
    Pasniedz ar saldējumu.

    Lai labi garšo!
    Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas pāris...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 4. jūlijs 09:05 4.07 09:05
Produkti, kas ir neveselīgi un rada atkarību (2)
Tie nav tikai saldumi

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas