Riekstu torte

2017. gada 1. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru kuplās putās, pielej skābo krējumu, samaisa un pieber miltus, samaisa ar sodu.
2. Kad mīkla ir labi samīcīta pievieno mīkstu sviestu. Tad mīklu vēlreiz samīca un novieto vēsumā, pārsedzot ar dvieli.
3. Pēc 30 minutēm izveltnē 3 vienādas plāksnes un ieklāj uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
4. Katru kārtu pārziež ar riekstu pastu, ko pagatavo sīki sasmalcinātus valriekstus un samaisot ar saputotiem olu baltumiem ar cukuru.
5. Tortes plāksnes cep 220 grādu temperatūrā, kamēr gatavas - gaiši brūnas.
6. Saliek visas trīs kārtas kopā un pārlej ar iebiezinato pienu, pārkaisa vēl ar riekstiem un pārber ogas.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu