Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Riekstu torte

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 olu dzeltenumi
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s skābā krējuma
  • 5 glāze/s miltu
  • 1/3 tējk. sodas
  • 3/4 glāze/s mīksta sviesta
  • Riekstu pastai:
  • Valrieksti
  • 5 olu baltumi
  • 1 glāze/s cukura
  • Dekoracijai:
  • Iebiezinātais piens
  • Rieksti - pēc izvēles
  • Ogas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru kuplās putās, pielej skābo krējumu, samaisa un pieber miltus, samaisa ar sodu.
  2. Kad mīkla ir labi samīcīta pievieno mīkstu sviestu. Tad mīklu vēlreiz samīca un novieto vēsumā, pārsedzot ar dvieli.
  3. Pēc 30 minutēm izveltnē 3 vienādas plāksnes un ieklāj uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
  4. Katru kārtu pārziež ar riekstu pastu, ko pagatavo sīki sasmalcinātus valriekstus un samaisot ar saputotiem olu baltumiem ar cukuru.
  5. Tortes plāksnes cep 220 grādu temperatūrā, kamēr gatavas - gaiši brūnas.
  6. Saliek visas trīs kārtas kopā un pārlej ar iebiezinato pienu, pārkaisa vēl ar riekstiem un pārber ogas.

    Lai labi garšo!
    Saliek visas trīs kārtas kopā un pārlej ar iebiezinato pienu...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Klasiskā lazanja

Klasiskā lazanja

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas