-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Riekstu torte
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
5 olu dzeltenumi
-
1 glāze/s cukura
-
1 glāze/s skābā krējuma
-
5 glāze/s miltu
-
1/3 tējk. sodas
-
3/4 glāze/s mīksta sviesta
- Riekstu pastai:
-
Valrieksti
-
5 olu baltumi
-
1 glāze/s cukura
- Dekoracijai:
-
Iebiezinātais piens
-
Rieksti - pēc izvēles
-
Ogas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru kuplās putās, pielej skābo krējumu, samaisa un pieber miltus, samaisa ar sodu.
-
Kad mīkla ir labi samīcīta pievieno mīkstu sviestu. Tad mīklu vēlreiz samīca un novieto vēsumā, pārsedzot ar dvieli.
-
Pēc 30 minutēm izveltnē 3 vienādas plāksnes un ieklāj uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
-
Katru kārtu pārziež ar riekstu pastu, ko pagatavo sīki sasmalcinātus valriekstus un samaisot ar saputotiem olu baltumiem ar cukuru.
-
Tortes plāksnes cep 220 grādu temperatūrā, kamēr gatavas - gaiši brūnas.
-
Saliek visas trīs kārtas kopā un pārlej ar iebiezinato pienu, pārkaisa vēl ar riekstiem un pārber ogas.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs