Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru kuplās putās, pielej skābo krējumu, samaisa un pieber miltus, samaisa ar sodu.
Kad mīkla ir labi samīcīta pievieno mīkstu sviestu. Tad mīklu vēlreiz samīca un novieto vēsumā, pārsedzot ar dvieli.
Pēc 30 minutēm izveltnē 3 vienādas plāksnes un ieklāj uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
Katru kārtu pārziež ar riekstu pastu, ko pagatavo sīki sasmalcinātus valriekstus un samaisot ar saputotiem olu baltumiem ar cukuru.
Tortes plāksnes cep 220 grādu temperatūrā, kamēr gatavas - gaiši brūnas.
Saliek visas trīs kārtas kopā un pārlej ar iebiezinato pienu, pārkaisa vēl ar riekstiem un pārber ogas.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
5 olu dzeltenumi
1 glāze/s cukura
1 glāze/s skābā krējuma
5 glāze/s miltu
1/3 tējk. sodas
3/4 glāze/s mīksta sviesta
Riekstu pastai:
Valrieksti
5 olu baltumi
1 glāze/s cukura
Dekoracijai:
Iebiezinātais piens
Rieksti - pēc izvēles
Ogas
-->
Pagatavošana
60 min.60 min.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru kuplās putās, pielej skābo krējumu, samaisa un pieber miltus, samaisa ar sodu.
Kad mīkla ir labi samīcīta pievieno mīkstu sviestu. Tad mīklu vēlreiz samīca un novieto vēsumā, pārsedzot ar dvieli.
Pēc 30 minutēm izveltnē 3 vienādas plāksnes un ieklāj uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
Katru kārtu pārziež ar riekstu pastu, ko pagatavo sīki sasmalcinātus valriekstus un samaisot ar saputotiem olu baltumiem ar cukuru.
Tortes plāksnes cep 220 grādu temperatūrā, kamēr gatavas - gaiši brūnas.
Saliek visas trīs kārtas kopā un pārlej ar iebiezinato pienu, pārkaisa vēl ar riekstiem un pārber ogas.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
Gada vēsākajos mēnešos roka biežāk stiepjas pēc ēdiena: kāpēc tā?
Neatpaliec no tendencēm! Kas jauns kokteiļu pasaulē?
Ar acīm ciet un nazi rokā! Kuram lielāka iespēja uzvarēt - Rūtai Dimantai vai aktierim Mārtiņam Počam?
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri