Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
10
porcijas
Mīklai:
280gmiltu
200gmargarīna vai sviesta
80gpaniņu
50grīvēta siera “Džiugas”
1tējk.sāls
Kūkas pildījumam:
720gābolu (sagrieztus, bez serdes)
65gcukura
50grīvēta siera “Džiugas”
50gsviesta
34gmiltu
2ēd. k.ūdens
1ēd. k.cukura
3/4ēd. k.kanēļa
1/4ēd. k.sasmalcinātu muskatriekstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
110 min.
Kārtīgi samaisiet miltus, margarīnu (sviestu), paniņas un sāli. Pieberiet rīvēto sieru “Džiugas” (to varat papildus sasmalcināt) un samīciet mīklu. Sadaliet to divās daļās, ietiniet pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī, lai sastingst.
Pusi kūkas pildījumam paredzētā cukura daudzuma samaisiet ar miltiem, kanēli un sasmalcinātiem muskatriekstiem. Šajā masā ievietojiet šķēlēs sagrieztos ābolus, atkal samaisiet.
Izrullējiet vienu mīklas daļu un izklājiet to cepšanas formā. Mīklu pārklājiet ar ābolu masu, apbārstiet ar rīvētā siera maisījumu, salieciet virsū nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu.
No otrā mīklas slāņa pagatavojiet plānas josliņas un šķērsām krusteniski pārklājiet ar tām kūku.
Ar mitru otiņu apsmērējiet josliņas un apkaisiet ar atlikušo cukuru. Ievietojiet kūku cepeškrāsnī un cepiet 200°C temperatūrā 45 – 50 min., līdz kūka iegūst zeltainu nokrāsu.