Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Pēc kanēļa un muskatriekstiem smaržojoša ābolkūka ar rīvētu cieto sieru “Džiugas”

Pēc kanēļa un muskatriekstiem smaržojoša ābolkūka ar rīvētu cieto sieru “Džiugas”

FOTO: Džiugas receptes

Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

10
porcijas
  • Mīklai:
  • 280 g miltu
  • 200 g margarīna vai sviesta
  • 80 g paniņu
  • 50 g rīvēta siera “Džiugas”
  • 1 tējk. sāls
  • Kūkas pildījumam:
  • 720 g ābolu (sagrieztus, bez serdes)
  • 65 g cukura
  • 50 g rīvēta siera “Džiugas”
  • 50 g sviesta
  • 34 g miltu
  • 2 ēd. k. ūdens
  • 1 ēd. k. cukura
  • 3/4 ēd. k. kanēļa
  • 1/4 ēd. k. sasmalcinātu muskatriekstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

110 min.
  1. Kārtīgi samaisiet miltus, margarīnu (sviestu), paniņas un sāli. Pieberiet rīvēto sieru “Džiugas” (to varat papildus sasmalcināt) un samīciet mīklu. Sadaliet to divās daļās, ietiniet pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī, lai sastingst.
  2. Pusi kūkas pildījumam paredzētā cukura daudzuma samaisiet ar miltiem, kanēli un sasmalcinātiem muskatriekstiem. Šajā masā ievietojiet šķēlēs sagrieztos ābolus, atkal samaisiet.
  3. Izrullējiet vienu mīklas daļu un izklājiet to cepšanas formā. Mīklu pārklājiet ar ābolu masu, apbārstiet ar rīvētā siera maisījumu, salieciet virsū nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu.
  4. No otrā mīklas slāņa pagatavojiet plānas josliņas un šķērsām krusteniski pārklājiet ar tām kūku.
  5. Ar mitru otiņu apsmērējiet josliņas un apkaisiet ar atlikušo cukuru. Ievietojiet kūku cepeškrāsnī un cepiet 200°C temperatūrā 45 – 50 min., līdz kūka iegūst zeltainu nokrāsu.

    Labu apetīti!
    Ar mitru otiņu apsmērējiet josliņas un apkaisiet ar atlikušo...

    FOTO: Džiugas receptes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ātrā dārzeņu zupiņa

Ātrā dārzeņu zupiņa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas