Sākums > Receptes > Uzkodas

Kanapē ar siera Džiugas maizītēm

2017. gada 13. oktobris
Foto: Džiugas receptes
Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.
Pagatavošana
60 min
1. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ieklājiet plātī cepamo papīru.
2. Bļodā samaisiet miltus, kukurūzas miltus, sāli, cepamo pulveri un sodu. Pievienojiet ½ paciņas sviesta. Maisiet ar pirkstiem, līdz sanāk drumstalas.
3. Iemaisiet sieru Džiugas, pielejiet kefīru un olīveļļu. Maisiet, līdz mīkla kļūst mīksta un lipīga.
4. Tad ņemiet to ar karoti un veidojiet lodītes galda tenisa bumbiņas lielumā, salieciet uz plāts, ielieciet cepeškrāsnī un cepiet 9 – 12 minūtes, līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu. Rūpīgi sekojiet līdzi, lai nepārceptu: tikko cepurīte kļūst brūna, izņemiet no cepeškrāsns, jo maizītes apgrauzdējas ļoti ātri.
5. Izņemiet no cepeškrāsns siera maizītes un atstājiet, līdz tās pilnīgi atdzisušas.
6. Pāri palikušo sviestu samaisiet ar sarīvēto citrona miziņu. Katru maizīti pārgrieziet šķērsām uz pusēm, abas pusītes griezuma vietā apsmērējiet ar citrona sviestu. Uzlieciet nedaudz salātu, plānu laša šķēli, pārsedziet ar maizītes cepurīti.

Labu apetīti!
Foto: Džiugas receptes
Uz augšu