1. Sagriež sīpolus, burkānus, cukīni biezās ripās. Liek katlu uz uguns.
2. Katā ielej eļlu. Ieber sīpolus - apcep. Pakāpeniski pievieno veselus ķiplokus, ripās sagrieztus puravus, burkānus, pieber visas garšvielas. Manas asās garšvielas ir tirdziņā pirktas "Kančita" - domāta gaļas ēdieniem, bet beru visur :) Apcep 10 - 15 min. Regulāri apmaisa. Pieber salmiņos sagrieztu sakņu seleriju. Pievieno lauru lapas. Pamaisot vēl apm 3 min.
3. Pievieno cukīni. Sautē, regulāri apmaisot apmēram 20 - 30 min. Es skatos, lai visi dārzeņi būtu gatavi, bet ne putrā. Patīk, ka tie saglabā savu formu. Tas pēc katra ieskatiem. Gaumes jautājums.
4. Beigās pievieno dilles, pētersīļus, lupstāju, timiānu, saspiestas 4 ķiploku daiviņas, 4 ēd. k. krējuma. Pasautē aptuveni 5 min. Ņem nost no uguns. Atstāj vēl zem vāka 5 min. garšām ievilties.
Servē porcijas. Pasniedz ar grauzdētu maizi.
Lai labi garšo!

Foto: Līga Bajāre