Mans rudens ratatujs

Rudens ir ražas novākšanas laiks. Un nereti sanāk, ka arī vīrusu laiks. Apdomīgi izmantojot visus produktus no dārza, pievienojot dažādas garšvielas, varam pagatavot vienkāršu - veselīgu, imunitātes nostiprinošu maltīti.

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 0.4 kg sīpolu
  • 0.2 kg ķiploku
  • 0.5 kg burkānu
  • 1.5 kg cukīni
  • 4 šķipsna/s sāls
  • 4 šķipsna/s melno piparu
  • 2 šķipsna/s čili
  • 4 lauru lapas
  • 6 šķipsna/s pētersīļu
  • 6 šķipsna/s diļļu
  • 2 ēd. k. asa garšvielu maisījuma
  • 0.5 kg puravu
  • 0.2 kg sakņu seleriju
  • 2 šķipsna/s lupstāja
  • 100 ml olīveļļas
  • 4 ēd. k. krējuma
  • 8 šķēle/s graudu maizes
  • 15 g timiāna

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagriež sīpolus, burkānus, cukīni biezās ripās. Liek katlu uz uguns.
  2. Katā ielej eļlu. Ieber sīpolus - apcep. Pakāpeniski pievieno veselus ķiplokus, ripās sagrieztus puravus, burkānus, pieber visas garšvielas. Manas asās garšvielas ir tirdziņā pirktas "Kančita" - domāta gaļas ēdieniem, bet beru visur :) Apcep 10 - 15 min. Regulāri apmaisa. Pieber salmiņos sagrieztu sakņu seleriju. Pievieno lauru lapas. Pamaisot vēl apm 3 min.
  3. Pievieno cukīni. Sautē, regulāri apmaisot apmēram 20 - 30 min. Es skatos, lai visi dārzeņi būtu gatavi, bet ne putrā. Patīk, ka tie saglabā savu formu. Tas pēc katra ieskatiem. Gaumes jautājums.
  4. Beigās pievieno dilles, pētersīļus, lupstāju, timiānu, saspiestas 4 ķiploku daiviņas, 4 ēd. k. krējuma. Pasautē aptuveni 5 min. Ņem nost no uguns. Atstāj vēl zem vāka 5 min. garšām ievilties.
    Servē porcijas. Pasniedz ar grauzdētu maizi.

    Lai labi garšo!
    Beigās pievieno dilles, pētersīļus, lupstāju, timiānu, saspi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi