Rudens ir ražas novākšanas laiks. Un nereti sanāk, ka arī vīrusu laiks. Apdomīgi izmantojot visus produktus no dārza, pievienojot dažādas garšvielas, varam pagatavot vienkāršu - veselīgu, imunitātes nostiprinošu maltīti.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
8
porcijas
0.4kgsīpolu
0.2kgķiploku
0.5kgburkānu
1.5kgcukīni
4šķipsna/ssāls
4šķipsna/smelno piparu
2šķipsna/sčili
4lauru lapas
6šķipsna/spētersīļu
6šķipsna/sdiļļu
2ēd. k.asa garšvielu maisījuma
0.5kgpuravu
0.2kgsakņu seleriju
2šķipsna/slupstāja
100mlolīveļļas
4ēd. k.krējuma
8šķēle/sgraudu maizes
15g timiāna
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Sagriež sīpolus, burkānus, cukīni biezās ripās. Liek katlu uz uguns.
Katā ielej eļlu. Ieber sīpolus - apcep. Pakāpeniski pievieno veselus ķiplokus, ripās sagrieztus puravus, burkānus, pieber visas garšvielas. Manas asās garšvielas ir tirdziņā pirktas "Kančita" - domāta gaļas ēdieniem, bet beru visur :) Apcep 10 - 15 min. Regulāri apmaisa. Pieber salmiņos sagrieztu sakņu seleriju. Pievieno lauru lapas. Pamaisot vēl apm 3 min.
Pievieno cukīni. Sautē, regulāri apmaisot apmēram 20 - 30 min. Es skatos, lai visi dārzeņi būtu gatavi, bet ne putrā. Patīk, ka tie saglabā savu formu. Tas pēc katra ieskatiem. Gaumes jautājums.
Beigās pievieno dilles, pētersīļus, lupstāju, timiānu, saspiestas 4 ķiploku daiviņas, 4 ēd. k. krējuma. Pasautē aptuveni 5 min. Ņem nost no uguns. Atstāj vēl zem vāka 5 min. garšām ievilties.
Servē porcijas. Pasniedz ar grauzdētu maizi.