Pavisam viegli pagatavojama un vienkārša rudens aveņu deserta kūciņa, taču garšo - karaliski.
Pagatavošana
300 min
1. Nepieciešama veidne no 20 līdz 22 cm diametrā. Gar veidnes malām ieklāj pārtikas plēvi, cepampapīru vai pārtikā lietojamu plastikātu.
2. Sasmalcina cepumus, pievieno mīkstu sviestu un samīca. Masu, ar roku piespiežot, izklāj veidnē. Veidni liek ledusskapī.
Foto: Janas kūkas
3. Izberž vai sablendē avenes. Šoreiz avenes izberzu caur sietu, lai iegūtu masu bez kauliņiem. Pievieno cukuru.
4. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.
5. Trešo daļu (var karsēt arī visu aveņu masu, es izvēlējos uzkarsēt daļu masas, lai saglabātu svaigo garšu un vitamīnus) aveņu masas uzkarsē (aptuveni līdz 65 grādu temperatūrai) un pievieno uzbriedināto želatīnu. Želatīnu iemaisa masā līdz tas izšķīdis un iegūto masu atdzesētu savieno ar atlikušo neuzkarsēto aveņu masu.
6. ikmēr saputo saldo krējumu. Nosver vai nomērī vienu trešo daļu atdzisušās aveņu masas un sajauc to ar saputoto krējumu. Putukrējuma masu pārlej cepumu pamatnei, uzber pa virsu dažas veselas avenes un liek ledusskapī sastingt.
Foto: Janas kūkas
7. Sastingušai putukrējuma masai pārlej aveņu masu un liek ledusskapī līdz gatavībai.