Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Plūmju kompots vīna sīrupā

FOTO: Depositphotos.com

Kompotam ieteicams izvēlēties labas kvalitātes vīnu, tādu, kurš ir vērtīgs arī pats par sevi. Izmantojot sliktu vīnu, labu kompotu pagatavot nevar.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg plūmju
  • 1 l sausa sarkanvīna
  • 400 g brūnā cukura
  • 2 mazos gabaliņos salauzītas kanēļa standziņas
  • 2-3 uz pusēm pārlauzti zvaigžņu anīsi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
  2. Katlā uzvāra sarkanvīnu ar cukuru, tad noņem no uguns un nedaudz atdzesē.
  3. Pēc tam plūmes liek burkās, pievieno garšvielas un pārlej ar sīrupu tā, lai līdz burkas maliņai paliktu aptuveni 1 cm.
  4. Burkām uzliek vāciņus, pasterizē 30 minūtes 90 °C temperatūrā, tad aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Burkām uzliek vāciņus, pasterizē 30 minūtes 90 °C temperatūr...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sena ābolu kūka

Sena ābolu kūka

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas