Rudzu pankūkas

2017. gada 2. augusts
Foto: Linda K
No dotajām sastāvdaļām iznāk 28 pankūkas, 8 cm diametrā jeb septiņas porcijas. Iecienīts mūsu ģimenes brokastu vai pusdienu ēdiens. "Parasto" pankūku vietā izvēlos gatavot šādu - nedaudz veselīgāku alternatīvu. Pankūkas var ēst arī ar ievārījumu vai svaigām ogām, taču pati labprātāk ēdu ar grieķu jogurtu.
Pagatavošana
45 min
1. Bļodā sakuļ olas ar cukuru un sāli.
2. Pievieno ūdeni un kārtīgi samaisa.
3. Ar ēdamkaroti liek klāt miltus. Pēc aptuveni 8 ĒK samaisa masu un turpina pievienot miltus, maisa līdz masā nav kunkuļu.
4. Mīklu var cept uzreiz vai atstāt uz kādu pusstundu.
Uz pannas lej augu eļļu un uzkarsē to.
5. Pankūkas ar ēdamkaroti lej uz pannas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.
Pasniedz ar grieķu jogurtu.

Labu apetīti!
Foto: Linda K
Uz augšu