Sākums > Receptes > Uzkodas

Dūmota majonēze

2017. gada 21. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Receptes autors: “Rakvere” sadarbībā ar pavāru Ritvaru Tomu Loginu
Pagatavošana
50 min
1. Lielā katlā (ieteicams ārpus telpām) ugunsdrošā vietā ieliek sienu un aizdedzina. Kamēr tas vēl deg, pārlej pāri eļļu. Atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam nokāš caur smalku sietu.
2. Olu dzeltenumus blenderē ar rokas blenderi šaurā traukā, līdz masa kļūst gaišāka. Turpinot blenderēt, lēnā strūklā pievieno iegūto eļļu. Svarīgi, lai eļļa netiktu pievienota pārāk strauji.
3. Kad visa eļļa pievienota un majonēze kļuvusi bieza, pievieno sāli, piparus un citronu sulu pēc garšas.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu