Receptes autors: “Rakvere” sadarbībā ar pavāru Ritvaru Tomu Loginu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
500mlrapšu vai vīnogu kauliņu eļļas (ar neitrālu garšu)
10olu dzeltenumi
Sauja siena (ja nav pieejams pašu piemājas pļavās, tad siens ir nopērkams, piemēram, specializētajos zoo veikalos)
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
Citronu sula pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
50 min.
Lielā katlā (ieteicams ārpus telpām) ugunsdrošā vietā ieliek sienu un aizdedzina. Kamēr tas vēl deg, pārlej pāri eļļu. Atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam nokāš caur smalku sietu.
Olu dzeltenumus blenderē ar rokas blenderi šaurā traukā, līdz masa kļūst gaišāka. Turpinot blenderēt, lēnā strūklā pievieno iegūto eļļu. Svarīgi, lai eļļa netiktu pievienota pārāk strauji.
Kad visa eļļa pievienota un majonēze kļuvusi bieza, pievieno sāli, piparus un citronu sulu pēc garšas.