Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu – mandeļu kūka

2017. gada 16. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Zemenes un drumstalas (pēc gaumes).
Receptes autors: AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Anna Panna autori Annu Birmani.
Pagatavošana
120 min
1. Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem. 24 cm formu noklāj ar cepamo papīru, bet maliņas ietauko ar sviesta gabaliņu.
2. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša, viendabīga masa. Pievieno olas un turpina putot vēl 3 minūtes. Miltus iesijā kopā ar cepamo pulveri.
3. Citā traukā samaisa paniņas ar vaniļu un apelsīna miziņu. Pievieno mīklai un visu rūpīgi saputo, līdz izveidojusies krēmīga mīkla. Mīklu pilda cepamajā formā un cep krāsnī 30 - 35 minūtes.
4. Rabarberus nomizo un sagriež 15 cm garos stabiņos. Liek tos uz cepamās pannas, kas noklāta ar papīru. Pārber ar brūno cukuru un, kad atbrīvojusies krāns, cep, kamēr mīksti (20 - 30 minūtes).
Kad izcepusies kūka un rabarberi, visu atdzesē.
5. Lai pagatavotu krēmu, bļodā liek krēmsieru, pievieno vaniļu un pūdercukuru un sakuļ. Pievieno saldo krējumu un puto, līdz izveidojies krēmīgs krēms.
6. Kūku liek uz pasniedzamā šķīvja vai pamatnes, pa virsu uzziež krēmu un liek saceptos rabarberus. Dekorācijai var izmantot smalki sagrieztas zemenes - tās dos kūkai jauku sarkanīgu nokrāsu. Un, protams, drumstalas - tās vienmēr piestāv rabarberiem.
7. Drumstalām – sastāvdaļas samīca kopā, līdz veidojas drumstalas, ber uz cepamās pannas un krāsnī apcep 180 grādos, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu