Šitakē sēnes ir pazīstams imūnsistēmas produkts, kas palīdz regulēt ķermeņa spēju cīnīties ar nelabvēlīgām baktērijām, baciļiem un stiprina kopējo imūnsistēmas darbību.
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1
porcijas
150gšitake sēņu
1/2liela sarkanā sīpola
Muskatrieksts
Gī sviests
1Čili pipars
Īkšķa lieluma ingvers
Pētersīļu bunte
1Sauja valriekstu
Himalaju rozā sāls vai veģetārais buljona kubiņš (Rapunzel, Marigold,u.c)
Garšvielas pēc izvēles- melnie pipari, kumins, koriandrs
Auzu piens pēc nepieciešamības
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
20 min.
Katliņā izkausē gī sviestu un pievieno sautēties sīpolus, atstājot katliņu uz mērenas uguns.
Sagriež vidējos gabalos šitake sēnes un pievieno sīpoliem katliņā.
Patstāvīgi maisot, sautē līdz sēnes sāk sarauties mīkstas.
Tad pievieno svaigi sakapātu čili piparu, smalki sakapātu ingveru un kārtīgi sautē, līdz sēnes sāk kārtīgi suloties. Pievieno šķipsniņu sāls un kārtīgas pāris šķipsnas muskatrieksta.
Vēlreiz visu kārtīgi apmaisa.
Sagatavo buljonu, vai vienkārši pielej nedaudz uzvārīta ūdens, tik daudz, lai tikai nedaudz nosegtu sēnes. Vāra apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, šajā brīdī var pievienot pusi pētersīļu.
Kad ūdens jau nedaudz pagarojis, laiks noņemt katliņu no uguns un pārliet visu blendera krūzē. Sēņu zupu sablendē, pievieno garšvielas pēc izvēles, ja nepieciešams, tad arī auzu pienu.
Uz pannas apgrauzdē valriekstus, sakapā pētersīļus.
Zupu servē pārbērtu ar pētersīļiem un grauzdētām valriekstu pusītēm.