1. Katliņā izkausē gī sviestu un pievieno sautēties sīpolus, atstājot katliņu uz mērenas uguns.
2. Sagriež vidējos gabalos šitake sēnes un pievieno sīpoliem katliņā.
Patstāvīgi maisot, sautē līdz sēnes sāk sarauties mīkstas.
3. Tad pievieno svaigi sakapātu čili piparu, smalki sakapātu ingveru un kārtīgi sautē, līdz sēnes sāk kārtīgi suloties. Pievieno šķipsniņu sāls un kārtīgas pāris šķipsnas muskatrieksta.
Vēlreiz visu kārtīgi apmaisa.
4. Sagatavo buljonu, vai vienkārši pielej nedaudz uzvārīta ūdens, tik daudz, lai tikai nedaudz nosegtu sēnes. Vāra apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, šajā brīdī var pievienot pusi pētersīļu.
5. Kad ūdens jau nedaudz pagarojis, laiks noņemt katliņu no uguns un pārliet visu blendera krūzē. Sēņu zupu sablendē, pievieno garšvielas pēc izvēles, ja nepieciešams, tad arī auzu pienu.
6. Uz pannas apgrauzdē valriekstus, sakapā pētersīļus.
Zupu servē pārbērtu ar pētersīļiem un grauzdētām valriekstu pusītēm.
Labu apetīti!

Foto: Topi Vesels