Steiks ar ķiploku un rozmarīnu

Kolekcijas: Fotorecepšu
Liellopa gaļas steiks - rare gatavības jeb asiņains.
Svarīgākais nosacījums - laba liellopa gaļa, mazliet garšaugu un piedevu un perfekts steiks gatavs!

Paldies, par recepti Edgaram! :)

Sastāvdaļas

  • 300 g Rib Eye steiks (antrekots)
  • 50 g zaļumu sviesta
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa ierīvēšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Gaļu izņem no ledusskapja, atlaidina, apmēram, 30 minūtes, lai ir istabas temperatūrā.
    Gaļu izņem no ledusskapja, atlaidina, apmēram, 30 minūtes, l...
  2. 10 minūtes pirms cepšanas, steiku ierīvē ar eļļu, pasāla un sapiparo.
    10 minūtes pirms cepšanas, steiku ierīvē ar eļļu, pasāla un...
  3. Ņem čuguna vai dzelzs pannu, kas labi tur karstumu, uzkarsē, līdz sāk kūpēt. Liek pannā gaļu.
    Uz pannas eļļu nelej, sviestu arī neliek, jo sadegs vienā mirklī.
    Ņem čuguna vai dzelzs pannu, kas labi tur karstumu, uzkarsē,...
  4. Steiku cep 2 minūtes, tad apmet otrādi. Ierīvē ar izspiestu ķiploku un rozmarīnu. Uzliek zaļumu sviestu.
    Steiku cep 2 minūtes, tad apmet otrādi. Ierīvē ar izspiestu...
  5. Pēc 2 minūtēm gaļu noņem no pannas, uzliek uz koka dēlīša un ietin follijā (ar visām sviesta paliekām).
    Atstāj 4 - 5 minūtes nogatavināties. Tadā, steiks gatavs! :)
    Pēc 2 minūtēm gaļu noņem no pannas, uzliek uz koka dēlīša un...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi