Liellopa gaļas steiks - rare gatavības jeb asiņains.
Svarīgākais nosacījums - laba liellopa gaļa, mazliet garšaugu un piedevu un perfekts steiks gatavs!
Paldies, par recepti Edgaram! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
300gRib Eye steiks (antrekots)
50gzaļumu sviesta
1rozmarīna zariņš
1daiviņa/sķiploka
Sāls
Pipari
Eļļa ierīvēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Gaļu izņem no ledusskapja, atlaidina, apmēram, 30 minūtes, lai ir istabas temperatūrā.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
10 minūtes pirms cepšanas, steiku ierīvē ar eļļu, pasāla un sapiparo.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Ņem čuguna vai dzelzs pannu, kas labi tur karstumu, uzkarsē, līdz sāk kūpēt. Liek pannā gaļu.
Uz pannas eļļu nelej, sviestu arī neliek, jo sadegs vienā mirklī.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Steiku cep 2 minūtes, tad apmet otrādi. Ierīvē ar izspiestu ķiploku un rozmarīnu. Uzliek zaļumu sviestu.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Pēc 2 minūtēm gaļu noņem no pannas, uzliek uz koka dēlīša un ietin follijā (ar visām sviesta paliekām).
Atstāj 4 - 5 minūtes nogatavināties. Tadā, steiks gatavs! :)