Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Steiks ar ķiploku un rozmarīnu

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Liellopa gaļas steiks - rare gatavības jeb asiņains.
Svarīgākais nosacījums - laba liellopa gaļa, mazliet garšaugu un piedevu un perfekts steiks gatavs!

Paldies, par recepti Edgaram! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g Rib Eye steiks (antrekots)
  • 50 g zaļumu sviesta
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa ierīvēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Gaļu izņem no ledusskapja, atlaidina, apmēram, 30 minūtes, lai ir istabas temperatūrā.
    Gaļu izņem no ledusskapja, atlaidina, apmēram, 30 minūtes, l...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  2. 10 minūtes pirms cepšanas, steiku ierīvē ar eļļu, pasāla un sapiparo.
    10 minūtes pirms cepšanas, steiku ierīvē ar eļļu, pasāla un...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  3. Ņem čuguna vai dzelzs pannu, kas labi tur karstumu, uzkarsē, līdz sāk kūpēt. Liek pannā gaļu.
    Uz pannas eļļu nelej, sviestu arī neliek, jo sadegs vienā mirklī.
    Ņem čuguna vai dzelzs pannu, kas labi tur karstumu, uzkarsē,...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  4. Steiku cep 2 minūtes, tad apmet otrādi. Ierīvē ar izspiestu ķiploku un rozmarīnu. Uzliek zaļumu sviestu.
    Steiku cep 2 minūtes, tad apmet otrādi. Ierīvē ar izspiestu...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  5. Pēc 2 minūtēm gaļu noņem no pannas, uzliek uz koka dēlīša un ietin follijā (ar visām sviesta paliekām).
    Atstāj 4 - 5 minūtes nogatavināties. Tadā, steiks gatavs! :)
    Pēc 2 minūtēm gaļu noņem no pannas, uzliek uz koka dēlīša un...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas