Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Riekstu sviesta granola

FOTO: Topi Vesels

Granola brokastīs ir labs veids, kā jau no rīta uzņemt vērtīgas olbaltumvielas no riekstiem un sēklām, kā arī tā ir pietiekoši sātīga, lai remdētu apetīti līdz pat pusdienām!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s valriekstu
  • 1/2 glāze/s mandeļu
  • 1 glāze/s saulespuķu sēklu
  • 1.5 glāze/s ķirbju sēklas
  • Bezglutēna auzu pārslas, pēc izvēles
  • 3 ļoti gatavi banāni
  • Kļavu sīrups, „Gur” cukurs, brūnais cukurs vai cits saldinātājs (izņemot medu, jo karsējam!)
  • 3-4 ēd. k. riekstu sviesta pēc izvēles (bioloģisks zemesriekstu sviests bez piedevām, mandeļu sviests, Indijas riekstu sviests)
  • 1/2 glāze žāvētu dzērveņu vai rozīņu pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Iesilda cepeškrāsni uz 190˚ grādiem.
  2. Vienā bļodā samaisa kopā visus riekstus, sēklas un musli.
  3. Sablenderē banānu kopā ar riekstu sviestu un saldinātāju.
  4. Iejauc banānu masu bļodā ar gatavo musli, izmaisa, līdz visas sēklas un rieksti pārklāti.
  5. Pārber visu uz cepamā papīra un liek cepeškrāsnī uz 30 min., ik pa laikam samaisot, lai muslis izkalst un paliek kraukšķīgs.
    Pārber visu uz cepamā papīra un liek cepeškrāsnī uz 30 min.,...

    FOTO: Topi Vesels

  6. Kad gatavs, granolu atdzesē un pievieno dzērvenes. Uzglabā slēgtā stikla burkā apmēram 10 dienas.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas