Vista ar rozīnēm

5 1

Sastāvdaļas

  • Vidējā "pīles" pannā apm. ietilpst
  • 10 -12 vistasi šķiņķīši
  • 200 -300g kūpināta cauraugusi cūkgaļa
  • 2 -3 sīpoli
  • 2 -3 burkāni
  • Sauja tumšās rozīnes (bez kauliņiem)
  • 2 skābi gurķi
  • 1 pac.majonēze
  • Garšvielas
  • Zaļumi

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispirms "Pīļpannā" liek sīki sagrieztu kūpinātu gaļiņu, pēc tam kārtās (es neko neapcepu) :
  2. vistu, kurai uzber piparus, sāli vai vegetu, kariju, u.c. gašvielas pēc katra gaumes, (ja ir, vistu apsmērēju ar mājās paštaisīto adžiku).
  3. rīvētus burkānus,
  4. sagrieztus sīpolus,
  5. dilles, pētersīļus (ja ir).
  6. Liek uz plīts (nepievieno nekādu šķidrumu) un pasautē 30 minūtes.
  7. Tad pārlej visu ar majonēzi, pārkaisa ar rozīnēm, uzliek gurķu šķēlītes.
  8. Liek cepeškrašnī un sautē apmēram stundu.
  9. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem. Mērcīte būs jau "pīlē", vēl kādi salāti un - labu apetīti.
  10. Pēc pieredzes:
  11. Ķekavas vistiņas pagatavojamas ātrāk,"ārzemju" - ilgāk un vairtāk iztecēs tauki,
  12. nepievienojot,rozīnes, garša nebūs tā,
  13. garšīgāks ir atsildīts otrajā dienā, kad viss ir tā labi "savilcies",
  14. laiku aizņem tikai sagatavošanas process (apmēram 10-15 min), pēc tam 1,5 stundu vari atpūsties

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni