Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepta forele ar grauzdētām mandelēm un apelsīnu sviestu

Cepta forele ar grauzdētām mandelēm un apelsīnu sviestu

FOTO: Bonappetit.lv

Tā kā Ziemassvētku notikums aptver visu mūsu dzīves ritumu, pēc senā ticējuma zemei, ūdenim un gaisam vajadzētu gādāt par pusdienu mielastu šajās dienās. Tādēļ lopu gaļa, putnu gaļa un zivis simboliski īpaši labi iederas svētku galdā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 foreles
  • 100 g sviesta
  • 50 g mandeļu lapiņu
  • 4 daiviņa/s citrona
  • 2 ēd. k. apelsīnu sulas
  • 2 ēd. k. citronu sulas
  • Vorčesteras mērce
  • Rīvēta apelsīna miziņa
  • Milti
  • Eļļa
  • Pētersīļi
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Vispirms pagatavo apelsīnu sviestu. Šim nolūkām sviestu uzputo ar apelsīnu sulu, apeslīnu miziņu, sāli un svaigi maltius piparus. No sviesta veido cilindru, ietin pārtikas plēvē vai cepamā papīrā un novieto ledusskapī.
  2. Iztīrītas foreles nomazgā, nosusina, ierīvē ar citronu sulu, Vorčesteras mērci, foreles iekspusē ievieto pētersīļus. Zivis uz 30 min. novieto aukstumā marinēties. Foreles notecina, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, apviļā miltos un cep 8-10 min. no abām pusēm karstā eļļā.
  3. Pannā izkausē 20 g apelsīnu sviesta un ātri apcep tajā mandeļu lapiņas.
  4. Zivis kārto un sasildīta šķīvja, apkaisa ar apgrauzdētām mandelēm, dekorē ar apelsīnu sviestu un citrona škēlēm.

    Labu apetīti!
    Zivis kārto un sasildīta šķīvja, apkaisa ar apgrauzdētām man...

    FOTO: Bonappetit.lv

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gurķu rullīši ar krēmsieru

Gurķu rullīši ar krēmsieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas