Sākums > Receptes > Uzkodas

Pildītais siers ar valriekstiem

2016. gada 19. oktobris
Foto: A.J.
Pagatavošana
30 min
1. Sieru sagriēž gareniski 3 - 4 daļās.
2. Katliņā ielej ūdeni, liek uz plīts. Iekšā liek plakano lāpstiņu ar sagriezto siera šķēli.
3. Kausē sieru līdz paliek mīkst.
4. Kāmēr siers kūst, uz galda izklāj pārtikas plēvi un sasmalcina valriekstus.
5. Kad siers ir pakusis, ņem arā no katliņa un pārliek uz plēves. Sieru sakārto pēc iespējas plānāk, pa virsu kārto nedaudz valriekstrus un saritina desā.
6. Sieru ietin plēvē, veidojot apaļu formu.
7. Liek ledusskapī līdz pilnai atdzišanai (~ uz 2 stundām).
8. Sieru izņem, noņem plēvi un sagriež.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu