-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Pikantais burgers ar baklažāniem un kazas sieru
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Paldies, par recepti "Rakvere" gaļas meistariem!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
4 burgeru maizītes
-
4 ēd. k. BBQ kečupa
-
4 - 8 liellopa gaļas kotletes (piemēram, “Rakvere” liellopa burgerkotletes amerikāņu gaumē)
-
4 šķēles mīkstā kazas siera
-
1 /2 baklažāna (sagriezta šķēlēs)
-
4 ēd. k. grila salātu
-
4 saujas mangoldu vai biešu lapu
-
Tomātu šķēles
-
1 ēd. k. olīveļļas
-
-1 tēj.k. žāvētas raudenes
-
Pēc vēlēšanās - sarkanā čili šķēlītes
-
Jūras sāls
-
Melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
Apkais baklažāna šķēlītes ar sāli, pipariem un raudeni, uzpilina olīveļļu un samaisa.
-
Apcep kotletes no abām pusēm uz grila vai pannas aptuveni 10 līdz 12 minūtes.
-
Apcep no abām pusēm arī baklažāna šķēlītes, līdz tās ir mīkstas.
-
Nedaudz sasilda arī burgeru maizītes.
-
Uz maizes apakšējām pusītēm uzziež kečupu, uzliek salāta lapu, vienu vai divas kotletes, kazas sieru un tomāta šķēlītes.
-
Ja vēlās burgeru padarīt pikantāku, tad uzliek arī dažas čili šķēlītes.
-
Uz augšējām maizes pusītēm bagātīgi uzziež grila salātus un uzliec tās uz sagatavotā burgera.
-
Lai maltīte izdodas garda!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs