Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Burgers ar kāpostu salātiem un krāsnī ceptiem frī kartupeļiem ar ķimenēm

2016. gada 20. septembris
Foto: Receptes.lv
Paldies, par recepti "Rakvere" gaļas meistariem!
Pagatavošana
50 min
1. Lai pagatavotu salātus, sagriež kāpostus smalkos salmiņos, sajauc ar sāli un atstāj uz dažām minūtēm bļodā.
2. Pārgriež gareniski uz pusēm puravu un sagriež to šķēlītēs.
3. Sarīvē ābolu uz rupjas rīves, sakapā dilles un pievieno kāpostiem.
4. Visu sajauc ar majonēzi.
5. Lai pagatavotu krāsnī ceptus frī kartupeļus, sagriež rūpīgi nomazgātus kartupeļus salmiņos un novieto uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.
6. Apkaisa kartupeļus ar sāli un ķimenēm un uzpilina eļļu. Kārtīgi samaisa.
7. Cep krāsnī 200 grādos apmēram 20 minūtes.
8. Uz 10 minūtēm krāsnī ieliek un sasilda arī gaļas kotletes. Var to darīt arī uz grila, bet tad samazina cepšanas laiku apmēram uz pusi.
9. Kad kotletes cepušās pusi laika, apgriež tās otrādi un uzliek uz tām sieru.
10. Nedaudz sasilda arī burgeru maizītes.
11. Kad tās uzsildītas, uzsmērē uz katras maizes apakšējās pusītes 1 ēd. k. burgeru mērces, uzliek ar sieru apklātu kotleti un kāpostu salātus. Virsū liek maizes augšējo pusīti, kas apziesta ar 1 ēd. k. burgeru mērces.
12. Pasniedz ar krāsnī ceptiem frī kartupeļiem, kartupeļu mērci un kečupu.
13. Labu apetīti!
Uz augšu