Gaisīgā Pavlova

2016. gada 7. septembris
Foto: L.D.
Ja ir pacietība "pieskatīt" krāsni 1,5 h garumā, tad izslavētā Pavlovas kūka būs baudāma arī tavā mājā! :)
Pagatavošana
120 min
1. Atdala olu baltumus, liek tīrā, sausā bļodā. Puto, līdz ir gaisīgas putas, tad lēnām pievieno pūdercukuru, masa sāks palikt spīdīga.
2. Turpinot putot, pievieno kartupeļu cieti un vīna etiķi.
3. Kad viss kārtīgi saputots, liek uz pannas cepampapīru un lej virsū masu. Iesaku liet vienā vietā, jo tad ar karoti varēsiet piešķirt vēlamo formu. Masai jābūt ar kādu 3 cm pacēlumu virs malām, cepoties masa izpletīsies un uzpūtīsies.
Foto: L.D.
4. Vissvarīgākais šeit ir kūkas cepšana:
5. 10 min cep 150 grādos
6. 1 h cep 140 grādos
7. 15 min cep 120 grādos
8. Kad kūkas pamatne ir gatava, ļauj tai atdzist krāsnī.
9. Pa to laiku sakul saldo krējumu ar mazliet citrona sulas un, ja ir vēlme, pievieno arī citrona miziņu.
10. Pamatnei pa virsu uzliek putukrējumu un sagrieztus augļus.
11. Labu apetīti!
Uz augšu