Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Filadelfijas burkānkūka

Filadelfijas burkānkūka

FOTO: Sabīne Miglāne

Nolēmu īstenot mammas gastronomisko sapni - kādreiz uz sava virtuves galda redzēt lielu un apaļu burkānkūku.
Atnākot no darba un ieejot virtuvē, viņa uz galda to arī ieraudzīja :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kūkai:
  • 360 g miltu
  • 180 g cukura
  • 3 lieli burkāni
  • 200 ml eļļas
  • 4 olas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1.5 tējk. kanēļa
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 100 g valriekstu
  • Krēmam:
  • 400 g ''Philadephia'' svaigā siera
  • 100 g pūdercukura
  • 1 ēd. k. vaniļas esences
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Olas sakuļ ar abu veidu cukuriem.
  2. Olu masai klāt pielej eļļu un tad pieber arī uz smalkās rīves sarīvētus burkānus.
  3. Burkānu masai klāt pieber izsijātus miltus, cepamo pulveri, kanēli un sāli.
  4. Kā beidzamos mīklai pievieno sasmalcinātus valriekstus, tad visu kārtīgi samaisa.
  5. Kūku cep 180 grādu temperatūrā 50 minūtes.
    Kūku cep <strong>180 grādu temperatūrā 50 minūtes</strong>.

    FOTO: Sabīne Miglāne

  6. Krēma pagatavošana: palielā bļodā ar elektrisko mikseri sakuļ svaigo sieru, pūdercukuru un vaniļas esenci.
  7. Kad kūka gatava, ļauj tai atdzist vismaz 2 stundas, tad pārgriež uz pusēm, piepilda ar krēmu un uz 2 stundām liek ledusskapī.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rasols ar tunci

Rasols ar tunci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas