Filadelfijas burkānkūka

2016. gada 21. augusts
Foto: Sabīne Miglāne
Nolēmu īstenot mammas gastronomisko sapni - kādreiz uz sava virtuves galda redzēt lielu un apaļu burkānkūku.
Atnākot no darba un ieejot virtuvē, viņa uz galda to arī ieraudzīja :)
Pagatavošana
30 min
1. Olas sakuļ ar abu veidu cukuriem.
2. Olu masai klāt pielej eļļu un tad pieber arī uz smalkās rīves sarīvētus burkānus.
3. Burkānu masai klāt pieber izsijātus miltus, cepamo pulveri, kanēli un sāli.
4. Kā beidzamos mīklai pievieno sasmalcinātus valriekstus, tad visu kārtīgi samaisa.
5. Kūku cep 180 grādu temperatūrā 50 minūtes.
Foto: Sabīne Miglāne
6. Krēma pagatavošana: palielā bļodā ar elektrisko mikseri sakuļ svaigo sieru, pūdercukuru un vaniļas esenci.
7. Kad kūka gatava, ļauj tai atdzist vismaz 2 stundas, tad pārgriež uz pusēm, piepilda ar krēmu un uz 2 stundām liek ledusskapī.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu