Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas, krabju nūjiņu un ananasu mērce

2016. gada 3. augusts
Foto: Zane Bloka
Recepte, kura ļauj fantazēt. Krabju nūjiņu vietā var izmantot garneles vai ar tām papildināt mērci. Ja mājās ir baltvīns, tas arī mērcei neskādēs, tikai piešķirs papildus garšas nianses! :)
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež vistas fileju gabaliņos un liek cepties. Pievieno kariju
2. Kamēr cepas vista, sagriež krabju nūjiņas.
3. Kad vistas fileja paliek brūna, pievieno krabju nūjiņas, kā arī sāli un piparus.
4. Kad arī krabju nūjinas paliek brūnas, pievieno konservēto ananasu, ļauj dažas minūtes zem vāka pasutināties.
5. Pievieno saldo krējumu, tajā izšķīdina 1 tējk. medus. Ja ir vēlme pēc saldākas mērces, pievieno vairāk medu.
6. Saldajam krējumam ļauj uzvārīties, ja mērci grib tumīgāku, to pavāra nedaudz ilgāk.
7. Pasniedz ar rīsiem vai makaroniem.

Labu apetīti!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu