Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Marinēts Jāņu siers

FOTO: Bonappetit.lv

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g ķimeņu siera
  • 50 ml etiķa (ābolu, sarkanvīna, heresa utt.)
  • 50 ml olīveļļas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Rozmarīns
  • Smaržīgie pipari
  • Cukurs
  • Pipari
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

730 min.
  1. Sieru sagriež gabaliņos (trīsstūros, stienīšos, kubiņos, kā vairāk patīk), pārliek traukā.
  2. Pievieno rozmarīna zariņus, smaržīgos piparus, sasmalcinātus ķiplokus. Pievieno pēc garšas svaigi maltus piparus, cukuru un sāli, ja siers nav pārāk sāļš.
  3. Olīveļļu sajauc ar etiķi un pārlej traukā pie siera. Trauku aizvāko un novieto uz 12 stundām aukstā vietā. Ik pa brīdim saturu apmaisa.
  4. Pasniedz kā uzkodu vai salātos. Šādi var iemarinēt jebkuru sieru bez izteiktas garšas un izmantot salātos kā mērci arī marinādi.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīta biezpiena plācenīši

Rīta biezpiena plācenīši

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas