Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pikantā Jāņu pica

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Jāņos jeb vislatviskākajos svētkos izsenis galdā celti ēdieni, kas sevī ietver tradīcijas. Neiztrūkstošs Jāņu cienasts ir siers, kuru sien apaļu vai ar deviņiem stūrīšiem, gaļa un dārzeņi, bet ko pagatavot gada īsākajā naktī, lai pārsteigtu radus un draugus? Lai cienastu padarīt radošu un mūsdienīgu, neaizmirstot par klasiskām vērtībām, “Pica Rīga” picu meistars Jānis Gaveika piedāvā tematisku, krāsainu un radošu ideju kā iecienītos saulgriežu gardumus pārvērst visiem pazīstamā uzkodā - picā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g picas mīklas
  • 3 ēd. k. picu mērces (vai tomātu mērce pēc gaumes)
  • 200 g ķimeņu siera
  • 100 g vistas šašlika
  • 2 mazsālīti gurķi
  • 1 /2 zilā sīpola
  • 1 /2 čilli pipara
  • Dilles pēc garšas
  • Sīpolloki pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Izrullē picas mīklu 30 cm diametrā, uz tās uzsmērē picas vai tomātu mērci.
  2. Sarīvē ķimeņu sieru un ar to pārkaisa picas pamatni.
  3. Uz picas izkārto vistas šašlika gabaliņus un liek krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm.
  4. Kad noteiktais laiks pagājis, pārliecinās, ka picas maliņa un apakša izcepusies zeltaini brūna un izņem picu no cepeškrāsns.
  5. Sagriež mazsālītos gurķus, čilli piparus, zilos sīpolus, dilles un sīpollokus un dekorē picas virsmu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tortiljas čebureks ar gaļu

Tortiljas čebureks ar gaļu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas