Sākums > Receptes > Deserti

Panna Cotta ar aveņu mērci

2016. gada 29. maijs
Foto: Aniii7
Panna Cotta ir Ziemeļitālijas deserts - krēmīgs, gaisīgs un ļoti, ļoti garšīgs. Pats galvenais - ātri pagatavojams.
Pagatavošana
15 min
1. Vispirms želatīnam uzlej aukstu ūdeni un noliek uzbriest.
2. Katlā ielej 150 ml piena, tad 300 ml saldā krējuma, tad 3 ēd. k. cukura, un visbeidzot pievieno vaniļas ekstraktu pēc vēlēšanās.
3. Katlu liek uz plīts, maisa.
4. Kad uzkarsis, pievieno uzbriedināto želatīnu un maisa.
5. Vāra tik ilgi, kamēr uzmet pirmo burbuli, tad ņem nost no uguns.
6. Gatavo Panna Cottu pilda silikona formiņās.
7. Pārklāj tās ar pārtikas plēvi, lai nesasūcas ledusskapja smaržas. Un liek uz 4 stundām vai uz nakti ledusskapī.
8. Gatavo aveņu mērci - liek bļodā avenes, pievieno 2 ēd. k. cukura, visu sablenderē.
9. Avenēm ir sēklas, tāpēc ņem sietiņu un izberž tās cauri. Aveņu mērce gatava.
10. Izņem no ledusskapja Panna Cottas, noņem plēvi. Ielej blodā karstu ūdeni un uz pāris sekundēm ieliek tur formiņu un liek uz škīvja gatavo desertu. Apkārt uzlej mērci.
11. Labu apetīti!
Uz augšu