Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grūbu risoto ar šampinjoniem

Grūbu risoto ar šampinjoniem

FOTO: Agris

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 350 g grūbu
  • 300 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 500 ml buljona
  • 200 g saldā krējuma
  • Rīvēts siers
  • Lociņi vai citi zaļumi dekorēšanai
  • Eļļa apcepšanai
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sīki sagrieztu sīpolu apcep eļļā, līdz tas kļūst zeltains, pievieno sagrieztus šampinjonus, samaisa un apcep.
  2. Masā iemaisa grūbas un nedaudz apcep, līdz paliek zeltainas.
  3. Pēc tam visam pielej buljonu. Pievieno sāli un vāra ~ 40 min., kamēr grūbas ir mīkstas.
  4. Pielej saldo krējumu un pasautē, kamēr masa sabiezē.
  5. Gatavu nedaudz patur zem vāka, lai savelkas. Pasniedz pārkaisītu ar rīvētu sieru un zaļumiem.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas