Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepts lasis ar rozā pipariem, laimu un ingveru

Cepts lasis ar rozā pipariem, laimu un ingveru

FOTO: Santa Maria

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 kg laša filejas
  • 4 ēd. k. svaigā siera
  • 20 g nomizota un sagriezta svaiga ingvera
  • 1 laima sula
  • Santa Maria baltie pipari (dzirnaviņas)
  • Santa Maria akmens sāls (dzirnaviņas)
  • 6 tējk. Santa Maria rozā piparu
  • Kapāti svaigi maurloki
  • Siltajiem spinātiem:
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 4 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 200 g nomazgātu spinātu bez kātiņiem
  • 2 tējk. citrona sulas
  • Santa Maria Tellicherry pipari (dzirnaviņas)
  • Santa Maria akmens sāls (dzirnaviņas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Atdala lasi no asakām un sagriež četros vienādos gabalos. Pārsmērē ar svaigo sieru un liek cepamajā traukā.
  3. Pārkaisa ar sāli un baltajiem pipariem, pārslaka ar laima sulu un pievieno svaigi rīvētu ingveru pēc garšas. Ar pirkstiem sasmalcina rozā piparus un pārkaisa sagatavotajai zivij.
  4. Pārklāj ar foliju un cep krāsnī 10-15 minūtes atkarībā no zivs gabalu biezuma un jūsu vēlmēm.
  5. Gatavo spinātus. Sakarsē olīveļļu lielā pannā līdz vidējam karstumam. Cep ķiplokus 1-2 minūtes, kamēr tie kļūst viegli brūni.
  6. Pievieno spinātus un samaisa. Cep vēl 2-3 minūtes un noņem no uguns. Pievieno citrona sulu, pārkaisa ar sāli un pipariem un samaisa. Pasniedziet siltus.
  7. Uzkaisa lasim svaigus maurlokus un pasniedz kopā ar siltiem spinātiem.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bezglutēna pankūkas ar rūgušpienu un āboliem

Bezglutēna pankūkas ar rūgušpienu un āboliem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA