Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Svētku baltmaize

Svētku baltmaize

FOTO: Gunta Adamoviča

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 glāze/s miltu
  • 50 g sviesta
  • 3 ēd. k. cukura
  • 20 g presētā rauga
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 glāze/s ūdens vai piena
  • 1 ola mīklai
  • 1 ola pārziešanai
  • 1 naža gals sāls
  • Lobītas saulespuķu sēklas pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Katlā lej pienu vai ūdeni, uzsilda aptuveni līdz 30 grādu temp., izšķīdina tajā raugu.
  2. Pievieno sāli un cukuru, olu un izsijātus miltus, samaisa un mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla, beigās pievieno viegli siltu taukvielu. Liek siltā vietā uzrūgt.
  3. Kad mīkla pacēlusies, to atbīda atpakaļ, ļauj uzrūgt vēlreiz un tā 2x.
  4. Liek uz galda, kas nokaisīts ar miltiem, liek ieziestā ar taukvielu formā. Liek uz plāts, patur siltā vietā vēl 40 minūtes, pārziež ar sakultu olu, cep 230–250 grādos aptuveni 15 minūtes.(pirms cepšanas pārkaisa ar lobītām saulespuķu sēklām.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas