-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Jēra karē ar grilētiem burkāniem
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 kg jēra karē
-
4 tējk. Santa Maria apceptu ķiploku un piparu garšvielu maisījuma dzirnaviņās
-
Eļļa cepšanai
-
4 lieli burkāni
-
½ tējk. Santa Maria timiāna
-
½ tējk. Santa Maria rozmarīna
-
Santa Maria akmens sāls dzirnaviņās
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Nomizo burkānus un vāra sālsūdenī kraukšķīgus.
-
Attīra karē no plēvēm, sagriež četros gabalos.
-
Iesmērē gabalus ar apcepto ķiploku un piparu garšvielu maisījumu un sāli, atstāj uz pusstundu ievilkties.
-
Apcep gaļu uz pannas, pēc tam cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 15–20 minūtes, atkarībā no gaļas biezuma un vēlamās gatavības pakāpes.
-
Apbrūnini vārītos burkānus uz tās pašas pannas un uz apm. 10 minūtēm pievieno gaļai cepšanās laikā.
-
Ļauj gaļai pirms pasniegšanas nostāvēties.
-
Uzber uz pannas rozmarīnu un timiānu, nedaudz uzkarsē. Pievieno ūdeni, uzvāra mērci. Ja nepieciešams, pievieno sāli un rotā ar svaigiem zaļumiem.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs