Jēra karē ar grilētiem burkāniem

5 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 kg jēra karē
  • 4 tējk. Santa Maria apceptu ķiploku un piparu garšvielu maisījuma dzirnaviņās
  • Eļļa cepšanai
  • 4 lieli burkāni
  • ½ tējk. Santa Maria timiāna
  • ½ tējk. Santa Maria rozmarīna
  • Santa Maria akmens sāls dzirnaviņās

Pagatavošana

60 min.
  1. Nomizo burkānus un vāra sālsūdenī kraukšķīgus.
  2. Attīra karē no plēvēm, sagriež četros gabalos.
  3. Iesmērē gabalus ar apcepto ķiploku un piparu garšvielu maisījumu un sāli, atstāj uz pusstundu ievilkties.
  4. Apcep gaļu uz pannas, pēc tam cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 15–20 minūtes, atkarībā no gaļas biezuma un vēlamās gatavības pakāpes.
  5. Apbrūnini vārītos burkānus uz tās pašas pannas un uz apm. 10 minūtēm pievieno gaļai cepšanās laikā.
  6. Ļauj gaļai pirms pasniegšanas nostāvēties.
  7. Uzber uz pannas rozmarīnu un timiānu, nedaudz uzkarsē. Pievieno ūdeni, uzvāra mērci. Ja nepieciešams, pievieno sāli un rotā ar svaigiem zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Uzber uz pannas rozmarīnu un timiānu, nedaudz uzkarsē. Pievi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni