Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar malto gaļu un ķirbi

2015. gada 16. novembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
20 min
1. Sasmalcina sīpolu. Uz rupjās rīves sarīvē ķirbi. Gaļu samaļ gaļasmašīnā.
2. Nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolu līdz tas kļūst zeltains, pievieno gaļu. Cep maisot 5 minūtes, tad pievieno ķirbi.
3. Pievieno garšvielas un cep zem vāka uz nelielas uguns ap 8 minūtēm.
4. Paralēli uzvāra ūdeni, kam pievieno sāli un nedaudz eļļu. Kad tas burbuļo, ieber makaronus un pievieno kādu lauru lapu. Vāra makaronus 5 minūtes, tad izslēdz uguni un 3 minūtes ļauj zem vāka uzbriest.
Foto: Nataša Rogova
5. Notecina ūdeni, bet ne sietiņā. Kādus 50 ml-100 ml ūdens vajag atstāt.
Foto: Nataša Rogova
6. Gaļai pievieno tomātu mērci, sinepju gurķu salātus un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu izmaisa un apcep 3 minūtes, lai garšas savelkas.
Foto: Nataša Rogova
7. Gatavai gaļai piespiež caur spiedi ķiplokus.
8. Gaļu iemaisa makaronos. Lai neizveidojas tāda bieza makaronu masa, es atstāju makaronos ūdeni, kur tie vārījusies. Tad makaroni ir irdeni un nesalīp.
Foto: Nataša Rogova
9. Aromātiski, viegli pagatavojami un gardi makaroni.
Foto: Nataša Rogova
10. Labu apetīti!
Uz augšu