Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pankūciņas-kūciņas ar āboliem un ķirbi

2015. gada 8. oktobris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Ķirbja biezeni gatavo sekojoši: samizo kirbi, sagriež mazos gabaliņos. Liek katlā kopā ar brūno cukuru, aptuveni 3-4 ēdamkarotes.
Foto: Nataša Rogova
2. Sautē zem vāka līdz šķīst un tad sablenderē.
3. Kamēr gatavojas ķirbis, želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, lai uzbriest.
4. Nomēra 250 g biezeni, liek katlā kopā ar balto šokolādi un uzbriedušo želatīnu. Karsē uz mazas uguns, maisot līdz viss viendabīgs.
5. Atdzesē, atdziestot masa sabiezē.
6. Saputo saldo krējumu ar vaniļu, iemaisa (nevis ieputoju) atdzisušu ķirbja biezeni. Gatavs. Stings, skaists krēms.
Foto: Nataša Rogova
7. Ābolu ievārījums. Samizo, sagriež ābolus (antonovka), liek katliņā ar piciņu sviesta un brūno cukuru pēc garšas. Sautē maisot līdz āboli izšķīdusi, tad turpina vārīt bez vāka līdz sabiezē. Ja gadījumā tā pat ievārījums pašķīdrs, iemaisa kādu tējkaroti mannā. Atdzesē.
Foto: Nataša Rogova
8. Ķerās pie pankūkām. Bļodā lej ūdeni, liek klāt cukuru, raugu. Atstāj uz 5 minūtēm. Izmaisa, pievieno 1/3 miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri. Kārtīgi izmaisa, lai nav kunkuļi.
9. Pievieno sāli, vaniļu, lej klāt pienu pa daļām. Sākumā 1/4 daļu, izmaisa līdz viendabīgs, tad vēl 1/3 milti, izmaisa, tad atkal piens, izmaisa. Tālāk atlikušie milti un, kad mīkla viendabīga bez kunkuļiem, pielej atlikušo pienu. Šādi pa daļām liekot miltus un pienu viegli iegūst mīklu bez kunkuļiem.
10. Mīkla sanāk diezgan šķidra.
11. Apsedz un ļauj 30 minūtes atpūsties.
Foto: Nataša Rogova
12. Ņem pannu, liek uz uguns - sakarsē.
13. Uz karstas, sausas pannas lej mīklu pavisam nedaudz. Lai pankūkas sanāktu skaisti apaļas, mīklu lej vienā punktā un tā pati vienmērīgi tek uz sāniem.
14. Pēc pāris sekundēm sāk veidoties burbulīši.
Foto: Nataša Rogova
15. Vēl vairāk burbulīši.. cep uz vidējas uguns bez vāka.
Foto: Nataša Rogova
16. Kārtīgi izburbuļojusies, pankūka sāk nogatavoties.
Foto: Nataša Rogova
17. Pēc 90 sekundēm gatava. Gatava tad, kad virspuse nav slapja. Vizuāli tas redzams.
18. Noņem no pannas, cep tālāk.
19. Šāda sanāk pankūkas apakša.
Foto: Nataša Rogova
20. Kamēr cepas nākamā pankūka, gatavo salipina. Saloka uz pusēm un saspiež ciet maliņas līdz pusei, lai izveidojas tūtiņa. Līp kopā ļoti labi.
Foto: Nataša Rogova
21. Pankūkas kad pastāv,tās kļūst maigas,zīdainas.(nepildītas glabā apsegtas ar pārtikas plēvi)
Foto: Nataša Rogova
22. Kad pankūkas gatavas, atdzisušas sapilda tās ar ābolu ievārījumu un tad vēl bagātīgi ar ķirbja putukrējumu.
Foto: Nataša Rogova
23. Gan ievārījums, gan krēms man sanāca izcili. Biezs, labi turas iekšs pankūciņām.
Foto: Nataša Rogova
24. Garšo satriecoši. Manējie ķirbju neēdāji notiesāja gardām mutēm nezinot, ka tas ir ķirbja putukrējums.
25. Svaigi, maigi,aromātiski. Rudenīgā izskatā ar kārtīgu rudens garšu.
Foto: Nataša Rogova
26. Tā kā šāda veida pankūkas gatavoju ne pirmo reizi, eksperiments bija abi pildījumi, tad zināju, ka tieši avenes šeit iederas vislabāk. Tās dod skaistu akcentu un papildina kopējo garšas buķeti.
Foto: Nataša Rogova
27. Labu apetīti!
Uz augšu