Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Pankūciņas-kūciņas ar āboliem un ķirbi

Pankūciņas-kūciņas ar āboliem un ķirbi

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

5
porcijas
  • Pankūkām:
  • 1 glāze piena
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 0.5 glāze ūdens
  • 1 /2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 /2 tējk. sausā rauga
  • 1 ēd. k. cukura
  • Vaniļas cukurs, ja vēlās
  • Šķipsniņa sāls
  • Krēmam:
  • 250 ml saldā krējuma
  • 250 g ķirbja biezeņa (gatava)
  • 50 g baltās šokolādes
  • 6 g želatīna
  • 36 ml ūdens
  • Vaniļas cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ķirbja biezeni gatavo sekojoši: samizo kirbi, sagriež mazos gabaliņos. Liek katlā kopā ar brūno cukuru, aptuveni 3-4 ēdamkarotes.
    Ķirbja biezeni gatavo sekojoši: samizo kirbi, sagriež mazos...

    FOTO: Nataša Rogova

  2. Sautē zem vāka līdz šķīst un tad sablenderē.
  3. Kamēr gatavojas ķirbis, želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, lai uzbriest.
  4. Nomēra 250 g biezeni, liek katlā kopā ar balto šokolādi un uzbriedušo želatīnu. Karsē uz mazas uguns, maisot līdz viss viendabīgs.
  5. Atdzesē, atdziestot masa sabiezē.
  6. Saputo saldo krējumu ar vaniļu, iemaisa (nevis ieputoju) atdzisušu ķirbja biezeni. Gatavs. Stings, skaists krēms.
    Saputo saldo krējumu ar vaniļu, iemaisa (nevis ieputoju) atd...

    FOTO: Nataša Rogova

  7. Ābolu ievārījums. Samizo, sagriež ābolus (antonovka), liek katliņā ar piciņu sviesta un brūno cukuru pēc garšas. Sautē maisot līdz āboli izšķīdusi, tad turpina vārīt bez vāka līdz sabiezē. Ja gadījumā tā pat ievārījums pašķīdrs, iemaisa kādu tējkaroti mannā. Atdzesē.
    Ābolu ievārījums. Samizo, sagriež ābolus (antonovka), liek k...

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Ķerās pie pankūkām. Bļodā lej ūdeni, liek klāt cukuru, raugu. Atstāj uz 5 minūtēm. Izmaisa, pievieno 1/3 miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri. Kārtīgi izmaisa, lai nav kunkuļi.
  9. Pievieno sāli, vaniļu, lej klāt pienu pa daļām. Sākumā 1/4 daļu, izmaisa līdz viendabīgs, tad vēl 1/3 milti, izmaisa, tad atkal piens, izmaisa. Tālāk atlikušie milti un, kad mīkla viendabīga bez kunkuļiem, pielej atlikušo pienu. Šādi pa daļām liekot miltus un pienu viegli iegūst mīklu bez kunkuļiem.
  10. Mīkla sanāk diezgan šķidra.
  11. Apsedz un ļauj 30 minūtes atpūsties.
    Apsedz un ļauj 30 minūtes atpūsties.

    FOTO: Nataša Rogova

  12. Ņem pannu, liek uz uguns - sakarsē.
  13. Uz karstas, sausas pannas lej mīklu pavisam nedaudz. Lai pankūkas sanāktu skaisti apaļas, mīklu lej vienā punktā un tā pati vienmērīgi tek uz sāniem.
  14. Pēc pāris sekundēm sāk veidoties burbulīši.
    Pēc pāris sekundēm sāk veidoties burbulīši.

    FOTO: Nataša Rogova

  15. Vēl vairāk burbulīši.. cep uz vidējas uguns bez vāka.
    Vēl vairāk burbulīši.. cep uz vidējas uguns bez vāka.

    FOTO: Nataša Rogova

  16. Kārtīgi izburbuļojusies, pankūka sāk nogatavoties.
    Kārtīgi izburbuļojusies, pankūka sāk nogatavoties.

    FOTO: Nataša Rogova

  17. Pēc 90 sekundēm gatava. Gatava tad, kad virspuse nav slapja. Vizuāli tas redzams.
  18. Noņem no pannas, cep tālāk.
  19. Šāda sanāk pankūkas apakša.
    Šāda sanāk pankūkas apakša.

    FOTO: Nataša Rogova

  20. Kamēr cepas nākamā pankūka, gatavo salipina. Saloka uz pusēm un saspiež ciet maliņas līdz pusei, lai izveidojas tūtiņa. Līp kopā ļoti labi.
    Kamēr cepas nākamā pankūka, gatavo  salipina. Saloka uz pusē...

    FOTO: Nataša Rogova

  21. Pankūkas kad pastāv,tās kļūst maigas,zīdainas.(nepildītas glabā apsegtas ar pārtikas plēvi)
    Pankūkas kad pastāv,tās kļūst maigas,zīdainas.(nepildītas gl...

    FOTO: Nataša Rogova

  22. Kad pankūkas gatavas, atdzisušas sapilda tās ar ābolu ievārījumu un tad vēl bagātīgi ar ķirbja putukrējumu.
    Kad pankūkas gatavas, atdzisušas sapilda tās ar ābolu ievārī...

    FOTO: Nataša Rogova

  23. Gan ievārījums, gan krēms man sanāca izcili. Biezs, labi turas iekšs pankūciņām.
    Gan ievārījums,  gan krēms man sanāca izcili. Biezs, labi tu...

    FOTO: Nataša Rogova

  24. Garšo satriecoši. Manējie ķirbju neēdāji notiesāja gardām mutēm nezinot, ka tas ir ķirbja putukrējums.
  25. Svaigi, maigi,aromātiski. Rudenīgā izskatā ar kārtīgu rudens garšu.
    Svaigi, maigi,aromātiski. Rudenīgā izskatā ar kārtīgu rudens...

    FOTO: Nataša Rogova

  26. Tā kā šāda veida pankūkas gatavoju ne pirmo reizi, eksperiments bija abi pildījumi, tad zināju, ka tieši avenes šeit iederas vislabāk. Tās dod skaistu akcentu un papildina kopējo garšas buķeti.
    Tā kā šāda veida pankūkas gatavoju ne pirmo reizi, eksperime...

    FOTO: Nataša Rogova

  27. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaļas sautējums zviedru gaumē

Gaļas sautējums zviedru gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas