Sākums > Receptes > Brokastis

Pildītās brokastu olas

2015. gada 14. septembris
Foto: Kas Lācītim Vēderā
Vista vai ola? Ola vai tomēr vista? Vai nav vienalga, ja galdā ceļam "mēli var norīt" gardās pildīto olu uzkodas?! :) Žigli pagatavojamas, laiskā sestdienas rītā un tik pat žigli notiesājamas ģimenes un draugu lokā pie rīta kafijas.
Pagatavošana
25 min
1. Vāra olas, pievienojot ūdenim lielu šķipsnu sāls. (Aptuveni 10 min.) Kad olas gatavas, tās noloba un griež uz pusītēm.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
2. Atseviškā traukā atdala olas dzeltenumus no olas baltuma.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
3. Olas dzeltenumus saspaida un pēc izjūtām pievieno sāli, piparus un majonēzi, maisot tā, lai izveidojas viendabīga masa, bez kunkulīšiem.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
4. Kad iegūta viendabīga masa, izmantojot karoti vai speciālo konditorejas šprici, sapildam to olas baltumos.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
5. Olas, pirms pasniegšanas, papildinam ar svaigiem lociņiem un tomātu šķēlītēm.

Labu apetīti! :)
Uz augšu